Vés al contingut

notícies relacionades

Roda de Premsa jesuïtes

Els jesuïtes sobre els abusos: “Hem fet passos necessaris, però no suficients”

JORDI LLISTERRI -CR | El delegat de la Companyia de Jesús a Catalunya, Enric Puiggròs ha comparegut aquest dimecres davant dels mitjans de comunicació per anunciar noves accions dirigides a la cura de les víctimes i a la investigació dels casos d’abusos ocorreguts en el passat als col·legis jesuïtes de Catalunya.
casp-escola-jesuites

Enric Puiggròs sobre els abusos a Casp: “Sempre tenim la porta oberta a les víctimes”

CR | El delegat dels jesuïtes a Catalunya, Enric Puiggròs, ha reafirmat aquest dimarts el treball de la Companyia de Jesús davant els casos d’abusos per part d’un religiós als Jesuïtes Casp de Barcelona. “Volem esclarir la veritat i, si veiem fets que són constituents d’accions delictives, actuarem amb contundència”, ha afirmat en declaracions al programa El Matí de Catalunya Ràdio.
enric-puiggros-jesuites

Enric Puiggròs, nou provincial dels Jesuïtes a Espanya 

JESUÏTES | El superior general de la Companyia de Jesús, Arturo Sosa, ha nomenat Enric Puiggròs nou provincial d’Espanya de la Companyia de Jesús. El nomenament, que s’ha comunicat aquest dijous a la província, es farà efectiu al final d’aquest curs, entre els mesos de juny i juliol. Puiggròs substituirà a Antonio España, que ha ocupat aquest càrrec des de juliol de 2017. 
porta-jubileu

Els jesuïtes clausuren l'Any Ignasià tancant la Porta del Jubileu de Manresa

Jesuïtes | La Companyia de Jesús ha celebrat aquest diumenge, coincidint amb la diada de sant Ignasi, la clausura de l'Any Ignasià. Al Santuari de la Cova de Manresa, el bisbe de Vic, Romà Casanova, ha tancat la Porta del Jubileu posant fi a la commemoració del 500 aniversari de la ferida i conversió d'Ignasi de Loiola. 
animaset

Els Cinemes Girona s’omplen en l’estrena del documental 'El Camí Ignasià' a Barcelona

Animaset | El documental 'El Camí Ignasià', produït per Animaset i dirigit per Jordi Roigé, ha omplert una sala de 300 persones dels Cinemes Girona aquest dimecres en la seva estrena a Barcelona. En la breu presentació a l’inici de la projecció, Roigé ha dit que la del camí ignasià és “una experiència molt potent” i ha anunciat que la producció es podrà veure en 52 sales de tota la geografia espanyola en el que ha dit que és un “fet insòlit” per un documental.

La Pau centra el pregó de Pasqua de Blanquerna

(CR) Pau. Aquest ha estat el missatge del pregó de Pasqua de la Fundació Blanquerna. El pregó d’aquest any l’ha pronunciat el delegat del Jesuïtes a Catalunya, Enric Puiggròs, coincidint amb els 500 anys de la conversió de Sant Ignasi. Un pregó que ha enllaçat l’Any Ignasià i l’espiritualitat ignasiana amb la recerca de la pau i el context social i emocional que ens ha portat la Covid.

recull de notícies

Veure la fe