Vés al contingut
Catalunya Religió
jesuites-puiggros-00
Fotografia: Jesuïtes.
Galeria d'imatges

Jesuïtes L'església del Sagrat Cor i Sant Francesc de Borja de Madrid ha acollit aquest dissabte la presa de possessió del jesuïta Enric Puiggròs com a nou superior provincial de la Companyia de Jesús a Espanya. En l'eucaristia, Puiggròs ha insistit en les tres idees que es troben "al cor de la missió" per als jesuïtes: reconciliació, cura i compassió. "Definim la missió que té la Companyia com una missió de reconciliació", ha dit. 

En la seva homilia, Puiggròs ha destacat l'ADN dels jesuïtes que els fa "bastir ponts més que alçar murs entre les persones, realitats o situacions". Ha parlat de la reconciliació no com un "acte ètic", sinó com una resposta a "la reconciliació que Déu ha operat en els cors". Per tot això, ha explicat, la Companyia de Jesús és cridada a "estar a les cruïlles de la vida i de la realitat". 

Puiggròs sobre els casos d'abusos de les darreres setmanes: “La realitat moltes vegades ens despulla de falses conviccions”

El jesuïta ha definit la compassió com una manera de procedir necessària que ha de portar a viure l'escolta d'aquelles realitats de patiment. S'ha referit a les situacions de manca de sentit de la vida, d'absència de justícia o de pau. El nou superior provincial de la Companyia de Jesús a Espanya també ha demanat "aprofundir en la vida" a través de "l'escolta i l'acceptació del procés per aprendre la realitat". 

Sobre els casos d'abusos que han sortit a la llum les darreres setmanes i la resposta de la Companyia de Jesús, Enric Puiggròs ha reconegut: "La realitat moltes vegades ens despulla de falses conviccions, estèrils demostracions de poder i perilloses exhibicions de força". "I quan això passa, Déu s'obre pas", ha dit. 

"Repassant el que he hagut de viure en aquestes tres últimes setmanes em reafirmo en aquesta frase: En ell només l'esperança", ha afegit Puiggròs. Una frase dels exercicis que va viure el jesuïta al pòrtic de la passada Congregació de Procuradors.

Unir i inspirar

Enric Puiggròs pren el relleu d'Antonio España, qui també ha estat present en aquesta eucaristia de presa de possessió. España ha agraït l'ajuda i el suport en els darrers sis anys com a provincial. "Si en començar hagués dit què voldria haver aconseguit al final, serien dues coses: unir i inspirar", ha dit. "I això és el que he intentat fer aquests anys, comptant amb moltes de vosaltres", ha conclòs.

També aquesta setmana s'ha sabut que el nou delegat dels Jesuïtes a Catalunya, càrrec que fins ara ocupava Puiggròs, serà el jesuïta Pau Vidal.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.