Dia:  Dilluns, 1 fins divendres, 5 de juliol
Hora:  de 9:00
Hora:  a 20:00
Lloc:  Montserrat
Organitza:  DIM i Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB)
Intervindran a l'acte:  Agustí Pániker, Juan Manuel Cincunegui
Telèfon:  93.877.77.25
Preu:  460.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Abadia de Montserrat, 08199, Montserrat

Per saber-ne més

Arxius

Curs

XIV Curs formació interreligiosa a Montserrat

Allotjament
L’Hostatgeria del Monestir, habitacions individuals o dobles. En inscriure’s hom es compromet a respectar l’horari i silenci de l’hostatgeria.

Durada
Dilluns 1 de juliol, fins divendres, dia 5, tarda.

Import del curs
Matrícula i estada completa: 460
Pels amics de Montserrat: 425

Ponents
Agustí Pániker: És autor de diversos llibres d'assaig i de nombrosos articles, principalment relacionats amb l'univers de l'Índia i amb les cultures del món.
Dirigeix l’Editorial Kairós, especialitzada en la divulgació de les tradicions d'Orient, la filosofia, l'espiritualitat, la psicologia i l'assaig.

Professor en diversos màsters i postgraus universitaris (U.Barcelona i U. Pablo Olavide). Col·labora regularment amb diferents mitjans de comunicació i dóna conferències i cursos sobre temes relacionats amb l'Àsia i l'Índia.

Juan Manuel Cincunegui: Llicenciat i Doctor en Filosofia per la Universitat Ramon Llull, i Doctor en Filosofia, Ciutadania i Drets humans per la Universitat de Barcelona.
Va realitzar estudis de Dret i Literatura a la Universitat Catòlica Argentina, i estudis Budistes a Índia, Nepal i Sri Lanka a la Library of Tibetan Works and Archives i diversos monestirs. Actualment és professor convidat a l'ISCREB-URL i Docent col·laborador a la Universitat Oberta de Catalunya. Va ser professor titular de Filosofia social i política al Col·legi Màxim, Facultat de Filosofia i Teologia de la Universitat del Salvador, Argentina. És fundador i director de Mente, vida y sociedad, un centre de dedicat a l'estudi de la consciència, l'ecologia i l'ètica social.

Dia 1 de juliol a les 10:00
Obertura del curs – Rebuda i presentacions.

Dies 1 - 2, de juliol: Agustí Pániker

Jainisme
El jainisme és una tradició mil·lenària, d'una riquesa i profunditat inestimables i amb uns signes d'identitat molt acusats. És, sobretot, la religió de la no-violència (ahimsa),
un ideal que després totes les religions índies van fer seu i que va ser universalitzat per Gandhi al segle XX. El primer dia consistirà en un breu repàs a la història del
jainisme i en la seva contextualització dins de la civilització índica i la història de les religions. El segon dia s’entrarà en qüestions més filosòfiques i en la pràctica del jainisme, tant a nivell monàstic com seglar.

Dies 3 - 5, de juliol: Juan Manuel Cincunegui

Els Drets Humans i les Religions. Les ponències es desenvoluparan a partir de tres punts:

1. El que és superficial i el profund: cap a un nou punt de partida per als drets humans?
Analitzarem filosòficament les diverses dimensions de la crisi de la modernitat capitalista i explorarem la possibilitat d'articular un «nou punt de partida» que ens permeti pensar
una alternativa als drets humans en la seva actual dispensació liberal.
2. Els drets humans: ¿descobriment o invenció? Analitzarem la historiografia dels drets humans contemporanis en les seves diverses vessants.
3. Drets humans i religions: un doble desafiament. Finalment, a la llum del que hem analitzat en les conferències anteriors, proposem una reflexió sobre els drets
humans en el marc d'una conversa plural, intercultural i interreligiosa.

Descarregar pdf per apuntar-se 

Contacte: 

Fundació Abadia de Montserrat 2025

93.877.77.25

fundacio2025@abadiamontserrat.cat