Dia:  Dijous, 4 de juliol
Hora:  a les 21:00
Lloc:  Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes . Barcelona
Preu:  12.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
Baixada del Monestir, 9, 08034, Barcelona
Concert

Vespres Musicals a Pedralbes: El Takhit

Intèrprets: Newe Ensemble (Moslem Rahal, nay i direcció; Georgi Dimitrov, kanun; Imad Amrah, caixó i cant; Safi Alhafiz, oud; Semih Ali Aksoy, percussió). Interpreten peces de tradició sufí i àrab.

Takhit en àrab significa «llit», el lloc per dormir o cantar reclinat. També significa «relaxar-se amb la música». De fet, el takhit dona nom a la formació musical més representativa de l’Orient Mitjà, des del Marroc fins a l’Iran, ja que històricament els músics tocaven asseguts en una plataforma o podi (takhit). Aquesta tipologia de formació inclou normalment cinc instruments: l’oud (llaüt), el kanun (instrument de corda pinçada), el nay (flauta), el kimanga(instrument de corda fregada) i el riqek (percussió). En aquest concert, Newe Ensamble presentarà un recull de peces sufís, místiques i de meditació, així com peces relacionades amb la felicitat i l’alegria, per poder apreciar  el contrast de la música tradicional del pròxim orient, incloent-hi algunes peces cantades.

Observacions:  El concert és a les 21h. Les portes principals s'obren a les 20h i es podrà visitar el claustre fins a l'hora que comença el concert.

Preu: 12€.

Email: reservesmonestirpedralbes@bcn.cat

Telèfon: 93 256 34 27

Aforament: Places Limitades.

COMPRA ENTRADES