Dia:  Dissabte, 15 de maig
Hora:  de 10:30 a 13:00
Lloc:  Reial Monestir de Santa Maria de Poblet . Poblet
Organitza:  Germandat de Poblet
Telèfon:  619994106
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Reial Monestir de Santa Maria de Poblet
Plaça de la Corona d'Aragó, 11 , 43448 , Poblet

Per saber-ne més

Arxius

Trobada

Trobada del grup Sedàs a Poblet

Acompanyament al discerniment de la vida des de la lectura contemplativa de la Paraula.

Discernir quins son els camins que ens porten a la plenitud de vida i a la nostra plena humanització, és l'anhel al qual molts aspirem. Ens pot semblar, d'entrada, una tasca complicada però, en el fons, no deixa de ser d'una gran simplicitat. Els textos de l’espiritualitat cristiana, així com d’altres tradicions espirituals, ens indiquen sovint el camí.

Si aculls el que jo et dic i guardes com un tresor tot el que et mano, si escoltes atentament la saviesa i el teu cor és amatent a entendre, si crides la intel·ligència i la invites a venir, si la busques com si fos plata i et deleixes per ella com pels tresors amagats, llavors arribaràs a conèixer el què Déu vol. Perquè només Ell dona la saviesa, d’ell brollen seny i enteniment. (Pr 2, 1-6)

No estem parlant aquí d’un discerniment mental ni intel·lectual, sinó de saber llegir la vida des de les intuïcions del cor, des del nucli del nostre ser, allà on brolla la vida, allà on hi ha la veu interior d’un Misteri que cap altra veu pot fer callar.

Tenir un cor obert a l'acció de l'Esperit, mantenir una escolta atenta de la Paraula, invocar i deixar-se conduir per la intel·ligència del cor....Son disposicions senzilles que podem cultivar i entrenar.

Aquesta és la invitació que voldríem fer-vos a tots aquells que cerqueu discernir la vostra vida als ulls de la saviesa de Jesús.

Com?

Ho farem contemplant tres elements importants:

-La pràctica compartida del silenci profund.

-La lectura contemplativa de textos de la tradició cristiana, seguint un mètode concret que ens permetrà anar entrant i connectant amb la profunditat del nostre ser i el sentit ocult de les escriptures.

-El diàleg compartit des de les afectacions del nostre cor.

Quan?

Els tercers dissabtes de cada mes de 10’30-13h.

Dies: Any 2021: 16 de gener, 20 de febrer, 20 de març, 17 d’abril, 15 de maig i 19 de juny

On? Al Monestir de Santa Maria de Poblet (Tarragona)

Amb qui? Amb l’acompanyament i el guiatge de Mar Galceran i Pere Agustí.

Perquè Sedàs?

El grup Sedàs neix de la inquietud d’algunes persones que ens hem anat trobant per tal d’aplicar la tradició benedictina a la pròpia vida quotidiana. Discernir significa etimològicament “passar pel sedàs”, pel garbell. El que en la regla de Sant Benet se’n dirà “discretio”. I curiosament ens remet també al primer miracle que s’atribueix a Sant Benet en el qual, a través de la pregària intensa, sembla que va recompondre un sedàs, un garbell, que una dona havia trencat. I és que, metafòricament parlant, quan preguem sincerament i ens obrim a l’escolta profunda del Misteri que ens habita, es recomponen totes les trencadisses del nostre cor.