Dia:  Divendres, 10 fins diumenge, 12 de maig
Hora:  de 16:00
Hora:  a 13:00
Lloc:  Centre budista Serchöling.. Barcelona
Organitza:  Centre budista Serchöling 
Preu:  55.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Centre budista Serchöling.
Passeig d’Amunt 34, baixos 1ª, 08024 , Barcelona
Trobada

Meditar: Una Llum entre la Calma i l’Anàlisi

Moltes vegades pensem que estem meditant, però sense les instruccions necessàries i certa experiència, simplement estem en un estat de relativa ignorància.

Volem realment aprendre a meditar?; serà potser que a vegades volem només corroborar el que creiem saber o sentim des del nostre ego?; serà que a vegades preferim aprendre o fer només la “meditació” que ens permeti romandre en la nostra “zona mental confortable”?.

Moltes persones avui dia, diuen meditar o ensenyar meditació, però malgrat la bona intenció, es desvien i es focalitzen només en certes etapes de la meditació com la concentració, la visualització o certa relaxació, sense entrar realment en el nucli de la meditació.

Confonem molt fàcilment la meditació en si amb el procés meditatiu o la tècnica meditativa, quedant-nos gairebé sempre a un pas de la genuïna experiència.

En aquesta experiència genuïna l’ego no pot desplegar les seves estratègies d’autoafirmació i egocentrisme i és llavors quan sorgeix la calma i la pau com a conseqüència d’això. Des d’aquesta absència d’ego, llavors, es pot procedir a una anàlisi directa i profunda de la ment, el jo o el que tantes vegades hem sentit i acceptat de forma directa o indirecta sobre el Dharma, sense haver-lo verificat des de l’experiència.

Aquesta experiència genuïna, permet connectar amb una extraordinària energia i inspiració, capaç de sobrepassar qualsevol obstacle intern o extern, donant a la nostra percepció de nosaltres i la vida, una visió extraordinària, més lliure i feliç.

El contingut d’aquest curs pràctic se centrarà també en els efectes i patrons de la meditació aplicables en la nostra vida diària i per a tota mena de persones, coneixedores o no, fins i tot amb poca o cap experiència en la meditació i per als diferents estudiants del Dharma.

HORARIONS I SESSIONS:

Es divideix en quatre blocs de teoria i pràctica, entre divendres, dissabte i diumenge.
Es pot assistir a un sol bloc, un sol dia, a varis o a tots.
No és necessari haver assistit als anteriors cursos pràctics.

Divendres tarda: Inici: 19.30 h. a 21.00 h.
Dissabte matí: 10.00 h. a 13.00 h.

Menjar en pràctica meditativa. 14.00 h.

Dissabte tarda: 16.00 h. a 19.30 h.
Diumenge matí: 10.00 h. a 13.00 h. Conclusió i dedicació.

Imprescindible reservar plaça amb antelació : l’aforament és limitat i es tancarà una vegada estigui complet.

APORTACIÓ: 1 sessió 20,00 € i curs complet 55,00 € (Socis de Serchöling : 1 sessió 16,00 € i curs complet 44,00 €).

INSCRIPCIONS :

La reserva de plaça es farà després de l’ingrés de l’import corresponent en el compte :

CAIXA D’ENGINYERS – ES83 3025 0018 91 1400010221

sota el concepte CALMA ANALISIS i el vostre nom i cognoms.

Si us plau, el dia del curs porteu el justificant de l’ingrés o transferència.

Si ho prefereixes pots fer la reserva en efectiu en la Secretaria del Centre amb antelació. No s’acceptaran el mateix dia.

En el cas que només vinguis a unes sessions determinades, ens ho comuniques per correu a centrosercholing@gmail.com

SI US PLAU LLEGIU AQUESTES PETITES INSTRUCCIONS A TENIR MOLT EN COMPTE:

Motivació:

Tota pràctica autèntica del Dharma dins del camí Mahayana- Vajrayana, requereix l’establiment d’una motivació sincera i profunda basada en la Bodichitta i la Compassió que farà de l’assistència a aquest curs, una acció lluminosa de gran benefici, tant per a nosaltres com per a tots els éssers vius sense excepció amb els quals ens relacionem.

Actitud:

Si hem estat abans en Cursos semblants, en alguns casos, es pot haver establert en nosaltres la impressió que no ens fa falta una cosa així, perquè sembla que ja sabem el que ens ensenyaran, creient al mateix temps que necessitem continguts “més elevats” o “nous”.

Això ens fa perdre una nova oportunitat de verificar i desenvolupar encara més, la nostra experiència en el camí espiritual, la qual no depèn només del “que creiem que sabem o creiem que som” o el que “sabem o hem escoltat”.

Si mai hem assistit a un curs pràctic semblant, potser pensem que és massa per a nosaltres o que ens falta preparació o experiència. En el curs s’exposaran també les tècniques i pràctiques bàsiques, per la qual cosa es fa perfectament assequible al mateix temps que no perd la seva profunditat, fins i tot per a aquells que ja tenen experiència.

En definitiva, participar amb una actitud oberta del nostre Cor i la nostra ment, humils, com si fos el primer curs pràctic al qual assistim i si ho és, amb la il·lusió i l’aspiració de tenir les qualitats per a portar-lo avanci.

Recomanacions generals:

  1. Mantenir silenci, durant tot el curs o l’assistència a qualsevol de les sessions a les quals anem.
  2. Centrar-se i orientar tota la nostra atenció amb humilitat cap al contingut del curs.
  3. Posar esforç i determinació a abandonar qualsevol altra activitat física o mental excepte les imprescindibles, incloses les nostres preocupacions i objectius quotidians, que no estiguin relacionats amb el curs.
  4. En la mesura del possible, ingerir sol aliments vegetarians, abstenint-se de qualsevol substància tòxica o beguda alcohòlica que pertorbi la nostra consciència.
  5. Utilitzar roba confortable i discreta.
  6. Ser molt puntuals i arribar abans del començament de les sessions com a mínim, mitja hora abans.
  7. El menjar del dissabte de 14.00 h. a 15.30 h., es realitzarà en grup de tots els assistents, en un lloc pròxim al Centre. Aquells que desitgin menjar solos o a casa, hauran de seguir les instruccions corresponents donades sobre aquest tema.
  8. Dedicar mentalment el mèrit de tot l’esdevingut abans de dormir-se, per a benefici de les Tres Joies, les Tres Arrels (practicants del Dharma) i de tots els éssers sense excepció (practicants i qualsevol persona no practicant del Dharma).
  9. En aixecar-se al matí l’endemà, generar com a primer pensament conscient, la motivació de la Bodichitta i la Compassió cap a tots els éssers vius.

Podeu descarregar i llegir una breu biografia de Tsondru Yeshe EN AQUEST ENLLAÇ