Dia:  Divendres, 9 d'abril
Hora:  a les 19:00
Lloc:  ▶️. Girona
Organitza:  Casa de Cultura de Girona
Telèfon:  972 20 20 13 WhatsApp 691 217 259
▶️
Girona, Girona
Conferència

Estètica i espiritualitat contemporànies, amb Xavier Melloni

«Incerta via» és una instal·lació que sorgeix d’aquest treball conjunt i que ofereix una percepció del periple de l’ésser humà al llarg del temps. De la certesa de l’incert. De la ignorància primigènia que s’obre a la possibilitat de sorprendre’s davant la bellesa i entrellucar el misteri de l’inaprehensible. 

Paral·lelament a l’exposició s’ha programat una àgora sobre art i espiritualitat contemporànies amb l’objectiu de compartir experiències i reflexions sobre aquests dos conceptes que, segons el cercle de creació, desvetllen confluències molt substancials, sovint inherents i poques vegades posades damunt la taula, sense apriorismes ni prejudicis històrics. 

Avui la conversa anirà a càrrec de Xavier Melloni (Barcelona, 1962) és antropòleg, teòleg i fenomenòleg de la religió. Diverses immersions a l'Índia li han permès posar en contacte elements de la mística hindú amb la cristiana. Jesuïta i estudiós dels Exercicis Espirituals, té al mateix temps un ampli coneixement dels textos de les diverses religions. En la seva tasca com a acompanyant espiritual integra elements de diverses tradicions. És membre de Cristianisme i Justícia i professor a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l'Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat. Viu en el centre espiritual La Cova de Sant Ignasi, a Manresa.

Es tracta d’un cicle de converses enregistrades dins l’espai expositiu, encaminades a compartir els interrogants dels creadors amb diferents sensibilitats amatents en aquest àmbit. Amb això esperen que la paraula viva serveixi de contrapunt a la proposta plàstica, en l’intent d’expressar i compartir el que els mou en aquest procés de recerca de l'espiritual en l’art. 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

L'activitat es podrà seguir en línia en el aquest enllaç 

ACTIVITATS RELACIONADES

Incerta viaInauguració de l'exposició Incerta Via