Dia:  Dissabte, 28 de desembre fins dijous, 2 de gener
Lloc:  Centre Budista Tara Barcelona. Barcelona
Organitza:  Centre Budista Tara Barcelona
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Centre Budista Tara Barcelona
Plaça Gal.la Placídia, 8-10 Pral. 2ª, 08006, Barcelona
Exercicis espirituals/ Recés

La Bodichita: una forma altruista de pensar i viure

Trobada-Retir de Nadal

ENSENYAMENTS: COM TENIR UNA MOTIVACIÓ MÉS ALTRUISTA (BODICHITA)
Dissabte 28 desembre 2019 a les 20: 00h.

Tot i que cada un de nosaltres ens considerem l’ésser més especial del món amb una naturalitat innata, la realitat és que tots busquem el mateix: evitar el sofriment i ser feliços. Si reflexionem sobre això, prenem consciència que des d’aquest punt de vista som tots iguals.

Així és que, quin sentit té deixar-se portar per l’egoisme que ens impedeix pensar en els altres i ens centra exclusivament en el nostre propi benefici?

Quan sabem que de l’egoisme només sorgeix sofriment, i de valorar i estimar als altres éssers tan sols sorgeix benefici, es fa possible un canvi d’actitud en nosaltres que ens porta a saber-nos posar al lloc dels altres.

Això facilitarà que desenvolupem un gran amor i compassió equànims cap a tots els éssers i que ens sentim responsables de ajudar-los a aconseguir la felicitat,  i que gràcies a la motivació de bodichita, podrem realitzar-nos completament i ajudar-los il·limitadament.

 

INICIACIÓ: HERUKA VAJRASATVA
Diumenge 29 desembre 2019 a les 11: 00h.

Heruka Vajrasatva, és una manifestació de tots els Budes, especialment indicada per purificar qualsevol actitud i acció negatives, bé sigui de cos, paraula o ment. Normalment per poder aconseguir tot el positiu que desitgem necessitem dues coses. D’una banda realitzar moltes accions meritòries i d’altra banda anar netejant o purificant tot allò negatiu que puguem arrossegar.
La pràctica de Vajrasatva és de gran utilitat per a les dues coses, especialment per purificar tot allò negatiu que és causa de sofriment. Per sort, els karmes negatius poden eliminar-se, evitant així que abans o després portin resultats no desitjats.

Metro:Fontana/ FFCC: Gràcia./ Bus: 16-17-22-24-27-31-32-92-D4

Més informació sobre el Centre i els mestres en el lloc web.

  • Aportació: Consultar a secretaría
  • Contacte / inscripcions: Directament a secretaria de dilluns a divendres feiners de 18:00 a 20:00, o en el mateix horari al telèfon 932 170 474. Fora de l'horari de secretaria, al telèfon mòbil 696 303 677