Dia:  Diumenge, 14 de juliol
Hora:  a les 21:00
Lloc:  Basílica de Santa Maria . Mataró
Organitza:  Ajuntament de Mataró
Basílica de Santa Maria
Plaça Santa Maria, 11 , 08301 , Mataró
Concert

Bach, Mendelssohn i Widor, a Mataró

Ben Van Oosten, orgue | Festival Internacional d'Orgue Mataró-Barcelona Jaume Isern

Ben Van Oosten 

Ben van Oosten va néixer a la Haia l’any 1955. Va estudiar orgue i piano al Conservatori Sweelinck d’Amsterdam i a París. Les seves gires internacionals l’han portat, des de l’any 1970, per alguns dels òrgans més importants del món, fet que l’ha convertit en un dels grans virtuosos dels nostres temps. A banda de la seva carrera concertística, imparteix màster classes d’òrgan a molts països i és Professor d’Òrgan al Conservatori de Rotterdam. 

Ben van Oosten ha centrat la seva carrera en la música simfònica francesa. Els seus enregistraments de les vuit sonates d’òrgans d’Alexandre Guilmant i les obres completes d’òrgan de César Franck, Camille Saint-Saëns, Louis Vierne, Charles-Marie Widor i Marcel Dupré, han estat guardonats amb molts premis internacionals (incloent l'Echo Klassik, Preis der deutschen Schallplattenkritik, Choc du Monde de la Musique i Diapason d'Or). És autor de la biografia completa de Widor, Charles-Marie Widor - Vater der Orgelsymphonie (Charles-Marie Widor - pare de l'Orquestra Simfònica). 

Per tots els seus treballs al servei de la cultura organística francesa, Ben van Oosten ha estat homenatjat en tres ocasions per la Societat Acadèmica d’Arts, Ciències i Lletres de París. El govern francès el va nomenar Chevalier (1998) i Officier (2011) en l'Ordre de les Arts i de les Lletres, i el 2010 S.M. La Reina d’Holanda el va nomenar Cavaller de l'Ordre del Lleó d’Holanda. 
 

Ben van Oosten és l’organista titular de la Grote Kerk (gran església o església de Sant Jacob) a La Haia, i director artístic del Festival Internacional d’Òrgans, que té lloc anualment en aquesta església. 

Programa 

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Fantasia and Fugue in G minor BWV 542 

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)
Variations Sérieuses in D minor, Op. 54 (1841)
(organ transcription.: Reitze Smits / Ben van Oosten) 

Charles-Marie Widor (1844-1937)
Symphony No 6 in G minor, op.42/2
Allegro
Adagio
Intermezzo
Cantabile
Finale