Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jesuïtes) Del passat 15 de setembre al 17 d'octubre es va celebrar al centre d'espiritualitat Cova Sant Ignasi de Manresa la quarta edició del curs "Quan anem arribant als 65, 70 anys" amb una participació de 28 persones, procedents de diversos llocs (Espanya, Colòmbia, Estats Units, Congo, Paraguai, Xile, Perú, Itàlia) i de diverses situacions vitals (laics, diocesans, religiosos, religioses).

El curs pretén "ajudar a disposar-se a afrontar aquesta etapa de la vida amb creativitat i esperança, alhora que ajudar a fer memòria agraïda de tot allò viscut". Per això s'emprà l'estudi de l'Autobiografia d'Ignasi, com una inspiració per elaborar la pròpia autobiografia, que per als participants "va ser una manera concreta de reconciliar-nos amb la nostra història i de fer memòria agraïda de les nostres vides".

Això va quedar encara més assentat amb la pràctica de 8 dies d'Exercicis Espirituals, que ha brindat "un temps clau per aprofundir en la nostra pròpia realitat personal i per sentir-la estimada per Déu, que avui ens segueix cridant i convidant a prosseguir les petjades del Senyor Jesús".

En un segon moment s'abordà la qüestió del saber envellir bé des d'una perspectiva mèdica, psicològica, antropològica i teològico-espiritual. Tot això, combinant amb algunes sortides i visites com a Montserrat, als llocs ignasians de Barcelona, a la basílica de Santa Maria del Mar o a la Sagrada Família, així com activitats com cine-fòrums, la presentació dels itineraris vitals dels participants, o l'Eucaristia i la pregària matinal.

Les persones que han passat per aquesta edició del curs expliquen que el valoren molt positivament, com "una necessaria parada en el camí en aquest moment de la nostra vida, per poder fer més conscient el nostre moment vital". El ritme del curs, actiu però serè, segons els participants, ajuda a prendre consciència que "toca viure amb més serenitat i pausa, sense tants plans pre-fabricats, amb una nova mirada més agraïda i servicial, amb un redescobriment del valor de la quotidianitat".