Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) L’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, explica com ha viscut l’abadia el darrer any marcat per la pandèmia i recorda la figura del bisbe claretià Pere Casaldàliga. En una entrevista emesa amb motiu de la festa de la Mare de Déu de Montserrat, Soler també expressa la seva pregària per aquells que estan patint la crisi sanitària i econòmica.

Des de Montserrat la pandèmia s’ha viscut “amb preocupació i en sintonia amb els malalts i aquells que els han acompanyat”. Malgrat les restriccions sanitàries no els han permès acollir pelegrins ni visitants, un fet que ha fet ressentir econòmicament l’abadia, els monjos han estat en contacte amb molta gent. Les retransmissions de les celebracions litúrgiques han estat seguides per moltes persones i, a més, molts benedictins han fet acompanyaments espirituals de manera telemàtica.

Soler creu que és “comprensible i molt humà” que hi hagi qui perd l’esperança en uns temps tan complicats. “Els cristians tenim motius d’esperança en totes les situacions, per molt difícils que siguin”, explica. El fonament, assenyala, és Jesucrist. “Ell diu que encara que haguem d’afrontar problemes, patiment i mort, l’última paraula és del bé i de l’amor. De la vida sobre la mort”.

En l’entrevista en vídeo, l’abat també té paraules de record per a Pere Casaldàliga. En destaca la seva coherència de vida i el seu treball per la justícia en favor dels més oprimits de la societat. La vinculació del bisbe, que va morir a l’agost, amb Montserrat, es va fer més estreta amb motiu del centenari del patronatge de la Mare de Déu sobre Catalunya.

“Demano a la Mare de Déu per tota la gent que pateix els efectes de la pandèmia i pels seus familiars”, confessa Soler. També per ser capaços de superar les conseqüències econòmiques i per trobar “una sortida justa a la situació social i política que viu Catalunya”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.