Vés al contingut
Catalunya Religió
Exposició Setmana Santa Peu del Romeu

Bisbat de Lleida L'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes ha tancat aquest Dissabte Sant l'exposició de Setmana Santa que tenia oberta a la seva seu social de la capella del Peu del Romeu amb un notable èxit de públic. Més de 1.500 visitants hi han acudit durant els tretze dies en que ha estat oberta al públic, des del passat 25 de març.

Els visitants han pogut contemplar, com ja és costum des de fa onze anys, la tradició pessebrista del Calvari, que amb figures dels anys 70, fetes amb fang cuit i modelades per l'artesà i pessebrista barceloní, Martí Castells, ha estat exposat amb una composició de l'artista i mestre pessebrista, José A. Ferrer.

Tanmateix el centre d'atenció de l'exposició ha estat enguany la talla de la Mare de Déu de la Soledat que l'escultor lleidatà Ramon Borràs Vilaplana va fer per a la Congregació de la Sang l'any 1940. La imatge, coneguda popularment per "La Balius", va sortir en la processó del Sant Enterrament solament quatre anys, fins al 1943, i des d'aleshores mai havia estat exposada.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.