×

Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Salesians) La vida de les cases salesianes continua en el 2019 amb les activitats educatives-pastorals de cadascuna. Col·legis, parròquies, centres juvenils, plataformes socials, comunitats educatives i comunitats religioses, continuaran atenent els joves en els diferents fronts als que es dediquen les obres salesianes. A més, es prestarà una atenció especial a la formació d'educadors, les respostes a les noves necessitats dels joves i la innovació tant a nivell educatiu com pastoral. A continuació, fem esment a 10 esdeveniments que tindran lloc en aquest 2019.

1.- Jornades d'Espiritualitat de la Família Salesiana: un dels primers esdeveniments de caràcter salesià en aquest 2019 són les Jornades d'Espiritualitat de la Família Salesiana que esdevindran del 10 al 13 de gener. Serà un moment de reflexió, oració a l'estil de Don Bosco, on els 31 grups de la Família Salesiana es trobaran. El treball se centrarà en l’Estrena de 2019: “La Santedat també per a tu” i amb la reflexió del text bíblic: “Perquè la meua alegria estiga en vostés” (Jn 15, 11).

2.- Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) Panamà 2019: Aquest esdeveniment mundial se celebrarà, com en altres edicions, primerament amb diversos dies en les diòcesis de Panamà i Costa Rica. Posteriorment, tindran lloc els actes centrals del 22 al 27 d'aquest mes de gener. Aquesta trobada de joves comptarà amb la presència del papa Francesc a partir del dia 23. La JMJ de Panamà 2019 té com a espacials patrons, entre altres, a sant Joan Bosco i a sor Maria Romero Meneses (FMA). Ja hi ha apuntats uns 375 mil pelegrins, entre ells, molts joves de presències salesianes de tota Amèrica.

3.- Festivitats de Don Bosco i María Auxiliadora: dos moments importants, com cada 31 de gener i 24 de maig, són les festivitats de sant Joan Bosco i María Auxiliadora respectivament. En aquestos dos dies, totes les presències salesianes en el món i en les dues inspectories salesianes a Espanya, tant la de Santiago el Major (SSM) com la de Maria Auxiliadora (SMX), es visten de gala per a transmetre que l'alegria salesiana es maximitza encara més en aquestes festivitats

4.- Jornada de Comunicació Social: en la seua cinquena edició, la Delegació de Comunicació Social de Salesians Espanya, organitza una trobada per als responsables de Comunicació Social de les cases salesianes de les Inspectories de Maria Auxiliadora (SMX) i Santiago el Major (SSM). Aquesta edició tractarà de les situacions de crisis que es poden viure en una empresa o entitat i com saber gestionar-les. Tindrà lloc el 20 de febrer de 2019 en Salesians Martí-Codolar de Barcelona.

5.- Conclusió dels Capítols Inspectorials ’19: ja s'ha celebrat una primera part dels Capítols Inspectorials de Santiago el Major (SSM) -a mitjan novembre de 2018-, i de Maria Auxiliadora (SMX) -a la fi de desembre de 2018-. Una segona trobada conclusiva tindrà lloc del 28 al 31 de març de 2019 per a la Inspectoria Santiago el Major (SSM) i del 25 al 27 d'abril de 2019 per a la Inspectoria Maria Auxiliadora (SMX). Els treballs finals dels Capítols Inspectorials tindran una gran importància en el Capítol General 28 (CG28) de la Congregació Salesiana que se celebrarà del 16 de febrer al 4 d'abril de 2020, centrat en el lema: “Que salesians per als joves de hui?”.

6.- Seminari nacional d'Animació missionera: del 26 al 27 de març de 2019 s'ha programat la realització d'un seminari d'Animació missionera amb el títol “La missió renova la pastoral”. Tindrà lloc a la casa de les Salesianes del Cultivable (Madrid) i a ell estan convocats els inspectors, equips de Pastoral Juvenil i membres de les dues comissions inspectorials d'Animació Missionera. Aquesta trobada tractarà d'impulsar el caràcter vocacional i missioner de tot cristià, malgrat les dificultats socials i polítiques del nostre món actual.

7.- Celebració dels 75 anys de fundació d'Editorial CCS: Va ser en 1944, impulsat per la idea de don Pedro Ricaldone –quart Successor de Don Bosco- de crear una editorial salesiana a Espanya seguint l'exemple de la italiana, quan es funda la “Societat Editora Ibèrica” (SEI), la qual cosa hui, després de 75 anys, coneixem com a “Editorial CCS”. S'encarregaria, entre altres divulgacions, de publicar el “Butlletí Salesià” des de la seua seu a Madrid (també el “Butlletí Salesià” d'Espanya està de celebració, per tant). Aquesta festivitat es materialitzarà en un acte el 6 d'abril de 2019, a les 18.30 hores, en Salesians Passeig d'Extremadura (Madrid), al qual acudirà el Rector Major, don Ángel Fernández Artime, i altres autoritats.

8.- Consulta Mundial de Plataformes Socials: una trobada molt important que tindrà lloc a Roma (Itàlia) del 10 al 13 d'abril de 2019 en el qual es reuniran les diferents Plataformes Socials que els Salesians tenen repartides per tot el món. El treball se centrarà fonamentalment en com atallar el problema de la marginació i de la joventut en risc.

9.- Peregrinació nacional d’ADMA a Torí (Itàlia): amb motiu dels 150 anys de creació de l'Associació Primària de María Auxiliadora de Torí –fundada pel propi Do Bosco el 18 d'abril de 1869 en el Santuari de María Auxiliadora-, els al voltant de 60.000 Associats i Associades d'aquest grup de la Família Salesiana a Espanya tenen una cita en la qual podran peregrinar a la casa mare del 26 al 30 d'abril de 2019, per a donar gràcies a Maria, Auxili dels cristians, per tant ben realitzat en aquest segle i mig de vida. En relació amb ADMA, tindrà lloc del 7 al 10 de novembre de 2019, a Buenos Aires (l'Argentina) el VIII Congrés Internacional de Maria Auxiliadora, amb el lema: “Amb Maria, dona creient”.

10.- XXX Jocs internacionals Salesians: 30 edicions s'hauran celebrat ja en aquest 2019 d'aquest esdeveniment esportiu que congrega a centenars de joves d'ambients salesians de tot el món. Aquesta edició es durà a terme a Ljubljana (Eslovènia) del 30 d'abril al 5 de maig. Futbol, voleibol, bàsquet i tennis de taula integren les modalitats esportives en les quals es pot competir, sempre des d'un ambient salesià, remarcant l'humanisme cristià i el respecte dels valors fonamentals com la pau, l'amistat, la justícia, la solidaritat i el joc net.