Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat Sant Feliu de Llobregat) Amb l’objectiu de rellançar el rol de laïcat a la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, una cinquantena de persones es van aplegar dissabte passat a la Casa de l’Església en una trobada de reflexió i diàleg convocada per la delegació d’Apostolat Seglar i presidida pel bisbe Agustí Cortés. El bisbe va fer una crida insistent a recuperar avui la identitat i missió del laïcat: “Els laics no són només Església que rep, sinó Església que fa Església. Cal que recuperem el laïcat en allò que és propi del laïcat, tant dins de l’Església com fora d’ella”. El desafiament no és fàcil i, per això, el bisbe Agustí va destacar la importància que els laics refermin la seva identitat i missió com a batejats.

Josep Torrente, delegat d’Evangelització i Apostolat Seglar, va recordar el treball que en aquest àmbit s’ha anat realitzant des del 2011 a través sobretot de l’itinerari diocesà de renovació cristiana. A diverses parròquies i realitats diocesanes s’han anat configurant grups amb una certa estabilitat, que fan camí plegats, però que sovint estan una mica desconnectats entre ells. Una de les propostes de la delegació d’Apostolat Seglar és fer possible una certa vertebració d’aquestes realitats, oferir algun mecanisme que acompanyi i doni suport, així com potenciar espais que permetessin fer xarxa. “Es tracta, en definitiva, d’enfortir i aprofundir la nostra vida cristiana, és a dir, la nostra identitat —afirmava Torrente—, per poder comunicar millor l’Evangeli”.

El vicari general de la diòcesi, Josep M. Domingo, va aprofitar la trobada per demanar disculpes per “la sensació o realitat que no hem acompanyat o cuidat prou l’impuls del laïcat promogut per l’itinerari diocesà de renovació cristiana”. Els fruits de l’itinerari no han estat tan eloqüents i visibles com s’hagués volgut, però això no vol dir que no hi hagi hagut: “Només el Senyor coneix els fruits. Potser hi ha molta gent tocada per una llavor d’Evangeli”. Amb un cert afany de “reparació” s’ha convocat aquesta trobada que vol sobretot recuperar i rellançar el treball que ja s’havia iniciat. Domingo va convidar els laics a prendre consciència de la importància decisiva del seu paper en la vida de l’Església i a fer un pas endavant en el seu compromís eclesial i cívic. “La vinya, tallada o esporgada, sempre reverdeix —va acabar dient—. La realitat del laïcat és tan potent que sempre hi és!”.