Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) Amb data de 3 de juny de 2020, l’arquebisbe Joan Planellas ha nomenat els nous membres de l’Oficina de prevenció i protecció d’abusos de l’Arquebisbat. Un servei, que responent a les disposicions del papa Francesc en el Motu proprio ‘Vos estis lux mundi’, Vosaltres sou la llum del món, i amb les orientacions de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), vol ser un mitjà per al reconeixement, la protecció i ajuda a les víctimes i la prevenció d’aquest tipus d’abusos a l’Església. D’aquesta manera s’implementa definitivament aquella primera comissió per la prevenció dels abusos creada l’any passat.

Aquesta Oficina està formada per la psicòloga Sra. Inés Virgili, que serà la responsable de l’acollida; per la treballadora social, Sra. Carmen Cumplido com a assessora; i per l’advocat Sr. Carles Ferrer. Tots ells professionals laics i pares de família als quals agraïm la seva disponibilitat. L’oficina estarà coordinada pel promotor de justícia de l’Arquebisbat, Mn. Albert Fortuny.

L’Oficina posa a disposició un correu electrònic oficina.abusos@arqtgn.cat i un número de telèfon 628 426 853 que estarà disponible les 24 hores del dia.

En aquesta línia l’Arquebisbat informa que fa uns mesos es van iniciar i finalitzar uns informes amb relació a Mn. Francesc Xavier Morell i Mn. Josep Maria Font motivats per la voluntat de l’Arquebisbe Joan en esclarir, davant les notícies aparegudes, si hi havia cap motiu pel qual fos necessari una acció penal sobre ells. La conclusió és que no s’ha trobat prova delictiva que, canònicament, els incrimini penalment.

Tanmateix, el nou arquebisbe, compromès en garantir la plena transparència en aquesta matèria, el passat dia 25 de febrer, va traslladar tota la informació que té l’Arquebisbat i les diligències fetes amb relació a aquests mossens, a la Fiscalia provincial perquè, si ho creu necessari, pugui realitzar les diligències i investigacions oportunes.

L’Arquebisbe Joan amb voluntat sincera de màxima pulcritud en qüestions de gravetat, com són els possibles delictes a menors, vol col·laborar plenament com a primer interessat perquè s’imposi la veritat i la justícia. Al mateix temps demanem que, si no es demostra el contrari, es respecti en tot moment l’honorabilitat d’aquests dos preveres.