Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Col·legi Episcopal de Lleida) El 27 de novembre es va presentar al "Saló d’Actes Mn. Pardell" del Col·legi Episcopal de Lleida la història del que han estat els darrers 20 anys d’aquest centre educatiu.

Acompanyats pel bisbe Salvador i el Paer de la ciutat, la comunitat educativa, que omplia el recinte, va escoltar Capdevila, autor del llibre. Capdevila va presentar cadascun dels capítols i va mostrar com el Col·legi ha anat evolucionant amb la societat, de manera creativa i anticipant-se sovint als reptes gràcies al gran compromís dels professors, pares i alumnes. Avui es sembren les llavors del futur. És un llibre que articula entrevistes amb cròniques que pouen en els arxius del Centre, amanides amb les reflexions de l’autor.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va recolzar l’esforç que fan els educadors en el moment actual per preparar els infants i joves a viure en la diversitat i l’acollida, en un moment que el 20% de la població de Lleida és d’origen divers. També va subratllar la importància social de l’educació doncs els grans canvis es realitzen a través de persones concretes.

El bisbe, Salvador Giménez, va agrair el compromís dels docents i del PAS, va manifestar-se orgullós de tenir un equip tan compromès i també va llençar un crit en favor de la llibertat de crear i mantenir centres fidels a la identitat cristiana que són una resposta a les famílies que ho demanen. També ajuden a donar sentit a les grans qüestions de la vida humana i de les necessitats personals i grupals. Va demanar respecte per la diversitat als servidors públics.

Després d’escoltar el lema d’enguany: Sent l’Eco interpretat per la Proband, formada per professors del Col·legi, tots van poder gaudir de la signatura del seu llibre per part de Capdevila.