Vés al contingut
Catalunya Religió

(OHSJD) Des d'aquest dimecres i fins divendres 28 se celebra el XXIV Capítol Provincial de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, que ha d'escollir el nou òrgan de govern de la província d'Aragó-Sant Rafael i, per tant, el relleu del superior provincial, el germà Pascual Piles, i dels consellers. Es tracta d'un moment que determina el futur immediat de la província i que serveix per revisar la tasca que desenvolupa l'orde.

Les sessions tindran lloc a la casa pairal de Sant Antoni de Vilamajor amb el títol "Viure l'Hospitalitat amb esperança i audàcia", un lema que el Consell General ha donat per a totes les províncies del món. El desenvolupament i els acords del capítol es podran seguir pel web de l'OHSJD, pel Facebook i també pel Twitter amb el hashtag #CapituloSJD.

L'estructura del capítol

El precapítol té lloc del 19 al 21 de març i se centra en l'Àrea de Hospitalitat i de Centres. A més dels germans hi són presents els directius i responsables de les diferents àrees de Cúria Província, els gerents i directors dels centres i fundacions, així com un grup de col·laboradors convidats representant als 5.000 professionals que treballen a la província.

A la primera part del capítol, que se celebra el 24 i 25 de març, es presenten les conclusions precapitulars i es debaten temes estratègics de l'Àrea de Hospitalitat i Centres per elaborar les línies d'acció del proper quadrienni en aquest camp. Se segueix comptant amb la presència dels directius i responsables de les diferents àrees de Cúria Província, els gerents i directors dels centres i fundacions, així com el grup de col·laboradors convidats.

A partir del migdia del dia 25 i fins al divendres 28 de març només hi participen els germans capitulars. En aquesta segona part del capítol es treballa i debat sobre l'Àrea de Germans i Estil de Vida i es tria el superior provincial i el seu consell.

Un nou impuls per al proper quadrienni

El Capítol Provincial és l'òrgan extraordinari del govern de la província que s'encarrega d'examinar les comunitats, els centres i els programes i projectes que s'hi realitzen. El capítol serveix per analitzar el treball realitzat i prendre nou impuls per als propers quatre anys. Fins el 2010 es funcionava per triennis però, segons es va aprovar en el Capítol General Extraordinari celebrat a finals de 2009 a Mèxic, els governs es constitueixen per quadriennis.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.