Pestanyes primàries

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(La Salle) La Salle Catalunya enceta un nou curs escolar amb més de 22.000 alumnes en els seus 23 centres de tot Catalunya. Sensibles a la interculturalitat i al diàleg interreligiós, atenem a la diversitat i formem ciutadans oberts, crítics i compromesos amb la societat.

A La Salle preparen els alumnes per a l’eficiència, la creativitat, la iniciativa i la capacitat d’adaptació a la realitat actual i per això aquest any continuen consolidant els reptes dels programes EduEnginy i EduEmprèn.

EDUENGINY és el projecte d’introduir la robòtica d'acord amb l’STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques). A més, s'aprofita la robòtica per a donar un vessant social.

La robòtica educativa constitueix una eina molt útil per fomentar l’aprenentatge de manipulació interdisciplinari de STEAM social i per fomentar el pensament computacional i d'enginyeria, a més de tenir un clar component motivador. En aquests moments La Salle Catalunya segueix un full de ruta per tal de convertir la robòtica en un projecte transversal des d’Educació Infantil fins a Secundària. A més, Eduenginy treballa conjuntament amb la universitat La Salle Campus Barcelona-URL.

EDUEMPRÈN és un taller d’emprenedoria social organitzat per La Salle Campus Barcelona-URL i La Salle Catalunya, en el que han participat durant tot el curs 2016-17 prop de 600 alumnes de 3r d’ESO d’onze escoles de La Salle Catalunya. L’objectiu és preparar a joves emprenedors, que cursen 3r d’ESO i dins el programa FAIG i donar-los eines per crear el seu propi projecte d’emprenedoria social, trobant un problema real del seu entorn, estudiant la seva viabilitat i transformar-lo en una realitat. Els projectes presentats aborden molts àmbits (persones, organitzacions, entorn, reciclatge o salut).

En aquest camí tecnològic, aquest any inaugurem amb èxit d’inscrits el nou Cicle Formatiu de La Salle Barceloneta, el de Tècnic Superior en Animació 3D, jocs i entorns interactius que formarà professionals capaços de generar animacions 2D i 3D per a produccions audiovisuals.

També en línia amb l’aplicació de les TIC, des de fa 6 anys a La Salle Catalunya s'ha implantat el projecte de la Generalitat de Catalunya d’1x1 (un alumne, un ordinador) a les aules en tots els nostres centres a partir de 1r d’ESO.

La Salle continuarà apostant pel treball cooperatiu, dins els programes propis que prioritzen els valors de la responsabilitat, la justícia, la convivència, la creativitat, la transcendència i la interioritat.

En aquest sentit, el lema del curs 2017-18 és “La teva alegria, la meva” amb l’objectiu que tota la Comunitat Educativa treballi entorn aquest valor. En la formació d’infants i joves, l'alegria és un estil i una actitud que vol ser camí per on transiti la vida de manera que se’ls ajudi a sortir de si mateixos i puguin ser gestors d’una societat més humana, més justa, més solidària i més fraterna.