Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Sagrada Família) El pròxim diumenge 20 de desembre Javier Vilanova serà ordenat bisbe de la seu titular d’Empúries i nou bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de Barcelona. La cerimònia será presidida pel cardenal Joan Josep Omella i Omella i concelebrada per Enrique Benavent, bisbe de Tortosa, i Romà Casanova, bisbe de Vic.

Des de 2018 i fins ara Javier Vilanova exercia l’ofici canònic de rector del Seminari Interdiocesà de Catalunya. És també missioner de la misericòrdia i confessor ordinari de la comunitat d’agustines de Sant Mateu.

L’acte es realitzarà amb totes les mesures de seguretat i acompanyaran l’ordenació autoritats de Catalunya, de Tortosa, familiars del nou bisbe i fidels, amb un límit d’aforament de 500 persones. També es podrà seguir en directe a partir de les 17 hores en aquest enllaç.

En la roda de premsa en què Omella va anunciar l’ordenació de Vilanova com a bisbe auxiliar, el cardenal va subratllar la voluntat del bisbat de “treballar en equip”. Segons Omella, la figura de Vilanova permetrà “no carregar tant els dos bisbes auxiliars” en una diòcesi en què “es necessita que s’avanci”.

El bisbe Vilanova va parlar de la formació dels futurs sacerdots i la catequesi amb infants i joves, com a part dels seus interessos pastorals. Són dos dels àmbits en què ha exercit responsabilitats interdiocesanes.