Vés al contingut
Catalunya Religió

(Acció Catòlica Obrera) "Estic il·lusionada, em sento compromesa i crec que el més important és que ens acompanyem en la construcció del Regne, un camí amb molts reptes, iniciatives i situacions que ens marquen el darrer any". Aquestes han estat les primeres paraules que la nova presidenta de l’ACO, Rocío Elvira, ha dirigit a la militància avui 22 de maig, en el marc del Consell Extraordinari d’aquest Moviment que forma part de la Pastoral Obrera. Aquesta sociòloga, casada i amb dues filles, i militant a l’ACO des de fa 25 anys, que compartirà la presidència amb Santi Boza, ha estat escollida amb 77 vots a favor dels grups, 4 vots a favor d’una altra candidata i 2 vots en blanc, amb una participació total del 91%.

Rocío Elvira Quezada, d’origen mexicà, va estudiar el Doctorat en Sociologia a Madrid i després es va traslladar a Barcelona on va formar la seva família. Professionalment, la nova presidenta de l’ACO s’ha dedicat a la coordinació de projectes socials durant els últims vint anys: formació, projectes productius per a persones en exclusió social i persones amb discapacitat. I, anteriorment, va treballar al Centre d’Estudis Pastorals fent sociologia aplicada a la pastoral. Actualment està en recerca de feina estable. "Dono gràcies a Déu pels dons rebuts i li demano que m’ajudi a treballar els despreniments que tota tasca al servei dels altres té", ha dit Rocío Elvira en la seva carta de presentació.

La nova presidenta, que prestarà aquest servei durant els propers quatre anys, recorda, després de fer un llarg procés de discerniment, en quin moment va prendre la decisió: "Sempre he observat persones que fan accions comunitàries concretes. És indistint si són grans reptes o petites accions. Ho fan amb convenciment i concreció. Caminàvem amb una amiga i em va explicar el que havien fet un grup de veïns pels ancians d’una residència: van escriure un llibre de relats sobre la pandèmia, el van posar a la venda amb la col·laboració de molta gent del barri de Bon Pastor i amb els guanys van oferir-los un servei de perruqueria i podologia, quan van obrir la residència. Després d’aquella passejada vaig decidir que era el moment de fer-ho, amb els mitjans que tenim o en la situació que estem, però fer-ho amb decisió i la il·lusió de compartir el camí".

A l’elecció de presidenta han concorregut dues militants, Rocío Elvira i Yolanda Rodríguez, havent estat escollida la primera. En aquesta ocasió es dona la particularitat que l’elecció s’ha fet, per primer cop, a través d’un procediment de votació telemàtica a causa de les restriccions sanitàries provocades per la pandèmia. La nova presidenta considera que amb aquestes eines telemàtiques "el Moviment està fent un esforç per adaptar-se a les noves circumstàncies. Són unes eines que en aquest moment ens donen la possibilitat de continuar fent la nostra feina".

Avui també s’ha celebrat la Jornada de responsables, amb el títol «Busqueu el seu Regne», en què s’ha fet un treball d’interiorització sobre la responsabilitat durant la pandèmia i s’han debatut les línies d’actuació que es proposen per al XII Consell de l’ACO (maig del 2022). "El XII Consell ens donarà les pautes per continuar fent camí. Considero que és molt important escoltar als participants i centrar-nos en les prioritats que surtin. Tot és inabastable, però assenyalar per on començarem i treballar per portar ho a terme, en la mesura de les nostres possibilitats, ja és un gran repte que farem amb il·lusió", sosté Elvira.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.