Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El Conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha nomenat aquest dimarts Ramon Montes Valenzuela nou director general de Centres Concertats i Centres Privats. Pren el relleu així a Pilar Contreras que ha finalitzat el seu mandat en accedir a la jubilació.

Ramon Montes ha estat, des de l’any 2009 i fins al seu nou nomenament, director Financer i Administratiu de la Fundació Educativa FEDAC. Anteriorment, entre 1996 i 2009, va ser director gerent de la Fundació O.S.B, Centre concertat del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. Montes també va ser mestre del centre concertat La Immaculada - FEDAC Castellar del Vallès, entre els anys 1985 i 1996.

Nascut a Granada el 1961, Montes és mestre d'EGB, especialitat Filologia i idioma estrangera per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1987 i llicenciat en Pedagogia per la mateixa universitat el 1996. També té un Postgrau en Direcció i Administració d’Empreses “Tercer Sector Social i Empreses Cooperatives i d'Iniciativa Social”.

Per a la FEDAC, el nomenament "posa en valor la nostra aposta per una transformació sistèmica de l'educació i la defensa de l'escola concertada com a xarxa plenament integrada en el sistema educatiu públic de Catalunya". 

Un relleu que “no deixa de ser una clara expressió de la nostra voluntat de servei a l’educació del país”, ha valorat Meritxell Ruiz, secretària general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Ruiz recorda que “totes les persones responsables d’aquesta Direcció General des de la seva creació, l’any 2011 –Miquel García, Miquel Mateo, Pilar Contreras i Ramon Montes–, han format part del col·lectiu de l’Escola Cristiana”.

Està previst que Xavier Batlle, exdirector de l’escola FEDAC Sant Narcís, prengui el relleu a Ramon Montes dins de l’Equip de Titularitat de la FEDAC. Xavier Batlle serà el nou responsable de l’àrea d’Administració, Economia i Finances de les escoles FEDAC, un cop el Patronat ratifiqui el seu nomenament en els propers dies.