Vés al contingut
Catalunya Religió
maristes-pastoral
Fotografia: Maristes.

Maristes 'Ets a casa'. Aquest és lema de les obres educatives maristes per aquest nou curs. Un lema que impulsen des de l'equip de pastoral i que vol aconseguir "créixer en hospitalitat" aquest curs. "Patim una manca de recursos per fer-ho amb la qualitat amb què voldríem, però, com a mínim d'actitud, cal que sapiguem ser acollidors amb totes les persones que atenem les nostres obres", explica Ignasi Flores, coordinador de pastoral de Maristes Catalunya.

Una hospitalitat que, segons Flores, ha de ser "amb les persones que més ho necessiten". Des dels maristes, i a través de la seva pastoral, volen que tothom trobi el seu lloc "a casa nostra, quins que s'ompli la casa". El lema dels maristes és una resposta a la vulnerabilitat i fragilitat de la condició humana. "El gest amb què responem és el d'emparar, protegir, acollit i integrar", diu. Ignasi Flores parla "d'aixecar cases on fa fred" i construir amb "maons d'esperança".

El coordinador de pastoral destaca que el nom de la província marista és el d'una casa: l'Hermitage. Subratlla les cases que hi ha dins les obres de la xarxa marista: els pisos d’acollida de Rubí, de Santa Coloma de Gramenet i de Barcelona i el centre residencial d’Igualada. "Ara bé, no els anomenem amb aquestes paraules tècniques, sinó que en diem la llar", explica. Per a ell, dir “ets a casa” és molt fàcil i pot ser només un eslògan tranquil·litzador, però per dir-li-ho a un infant a qui han apartat de la seva família d’origen o a un menor que ha migrat sol i ha arribat al país, "cal fer-ho des del cor". 

El lema 'Ets a casa' ha donat molt de si per guarnir les parets dels centres i dinamitzar activitats de cohesió per a les persones que hi treballen i també per a les que atenen, segons Flores. 

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.