Vés al contingut
Catalunya Religió
papa-cop28
Imatge d'arxiu del Papa | Vatican News.

Vatican News Els interns del Centre Penitenciari de Joves de La Roca del Vallès han rebut aquesta setmana un videomissatge del papa Francesc en què els anima a "no tenir por" i "caminar cap a l'horitzó". El pontífex va enregistrar el vídeo en una trobada al Vaticà amb l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, i s'ha publicat posteriorment a la revista Catalunya Cristiana. 

"El cardenal m'ha parlat de vosaltres i sabeu que tinc una sensibilitat especial per les persones que són a la presó", explica el pontífex en el seu missatge. “Vull que sapigueu que estic a prop vostre, que prego per vosaltres i que teniu algú que s'ha arriscat per tothom”, diu referint-se a la presència de Déu.

En el vídeo, el Papa demana als joves que no tinguin por i els assegura que "algú ja va pagar per nosaltres". També els recorda que tinguin paciència per viure la situació en què es troben. "Mireu el futur, no perdeu l'horitzó", els recorda. "Una persona sense horitzó és una persona tancada en si mateixa, solucioneu els vostres problemes lentament per inserir-vos amb goig a la societat", hi afegeix.

El Papa als joves interns: “Pregueu per mi”

Francesc els mostra una “creu bonica” que condensa “allò que el Senyor ha fet per nosaltres” i els convida a parar atenció: “Jesús es juga i ens busca i ens treu dels nostres problemes, de la nostra realitat". "Jesús és qui s'arrisca, agafat de la mà del Pare, s'arrisca per salvar-nos”, emfatitza el bisbe de Roma.

Finalment, el Papa demana als interns que preguin per ell amb un somriure final.

Amb les "perifèries existencials"

El papa Francesc, des de l'inici del seu pontificat, ha tingut molt presents els interns dels centres penitenciaris d'arreu. En aquest sentit, ha triat llocs situats on ell anomena "perifèries existencials" per celebrar la missa del Sopar del Senyor cada Dijous Sant: presons, centres de refugiats, entre d'altres.

Aquest any 2024, acudirà a la presó de dones de Rebibbia, a Roma, on rentarà els peus a dotze detingudes i es trobarà amb les treballadores del recinte.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.