Vés al contingut

notícies relacionades

contencions-jip

Justícia i Pau demana al Parlament investigar les contencions a les presons

JUSTÍCIA I PAU | Un Grup de Treball al Parlament de Catalunya sobre contencions mecàniques i mesures alternatives als centres penitenciaris catalans. Aquesta és la demanda d'una dotzena d'entitats que treballen en defensa dels drets humans. Justícia i Pau s'ha sumat al comunicat que busca transitar cap al model de contencions zero.

"Amb 'Portes Obertes' a les presons trobem contrastos que fan pensar"

(Jesuïtes) El projecte Portes Obertes consisteix en un grup de persones voluntàries que visiten veïns dels barris de Bellvitge i del Gornal que es troben a centres penitenciaris. Es va posar en marxa el 1996 i l'impulsa la Fundació La Vinya, entitat del sector social dels Jesuïtes.

Dos premis en dos mesos pel voluntariat de presons de Justícia i Pau

(CR) El proper divendres 31 de gener la Fundació Privada Sant Raimon de Penyafort lliurarà a Justícia i Pau el Premi Reconciliació per la seva tasca de voluntariat a les presons del nostre país. Es tracta del segon reconeixement que reben en poques setmanes després que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies els concedís la menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 a primers de desembre.

La Mostra de Cinema Espiritual, instrument de tolerància i reconciliació

(Lucia Montobbio-CR) Comença un nou cicle de cinema espiritual. La XVI mostra s'inicia el 15 de novembre i acaba el 30. Es projectaran 24 pel·lícules en 45 sales de 17 ciutats de Catalunya. A més a més, com a novetat, la iniciativa arriba a 4 centres educatius de justícia juvenil.

Premi Diàleg Interreligiós a Ignasi Garcia i Clavel

(Jordi Llisterri-CR) “Ja no cal que vingueu al meu funeral”. Amb aquesta ironia ha agraït Ignasi Garcia i Clavell els merescuts elogis rebuts durant el lliurament del premi Convivència i Diàleg Interreligiós. La cinquena edició d’aquest premi que concedeix el Grup de Treball Estable de Religions s’ha fet aquest dimarts a la parròquia del Patriarca Abraham, que va ser la seu dels serveis religiosos de la Vila Olímpica de Barcelona.

Ignasi Garcia Clavel: "Sempre he procurat no deslligar la fe del compromís"

(Glòria Barrete –CR) El Grup de Treball Estable de Religions –GTER– lliura aquest dimarts el Premi en Convivència i Diàleg Interreligiós a Ignasi Garcia Clavel. Als seus 76 anys, Ignasi Garcia Clavel és actualment president de la Fundació Escoles Parroquials, president del patronat de Sant Felip Neri, i membre de la Casa de la Misericòrdia de Barcelona, entre d'altres coses.

panoràmica

Veure la fe