Vés al contingut

notícies relacionades

pessebre-mateu-playmobil

Jesús neix a la presó

CR | Francesc Mateu interpreta cada any on hauria pogut néixer Jesús en el context actual. Aquest 2022, en el seu pessebre fet de figures de playmobil, Mateu fa néixer a Jesús a la presó. Una actualització del naixement que qüestiona el paper del sistema penitenciari actual.
Josep M. Fabró en una entrevista a La Sexta

Mor el capellà de presons Josep M. Fabró

JORDI LLISTERRI –CR | Més de 30 anys vivint a les presons. Aquest dimarts ha mort Josep Maria Fabró, un dels sacerdots catalans amb una dedicació més intensa a l’acompanyament dels reclusos dins i fora de la presó. Va ser capellà de Brians 1 i Brians 2 i va tenir diverses responsabilitats en els organismes de coordinació com el Secretariat de Pastoral Penitenciària de l’Arquebisbat de Barcelona.
condemnes-compartides-claret-00

La vida a les presons del món, al nou llibre de l'Editorial Claret

CLARETIANS | Coincidint amb la Jornada Mundial dels pobres que se celebra aquest 13 de novembre, l’Editorial Claret ha publicat el llibre Condemnes compartides amb col·laboració de la Fundació Obra Mercedària. Es tracta d’un recull d’entrevistes a interns de presons que va teixint un relat d’històries personals.
contencions-jip

Justícia i Pau demana al Parlament investigar les contencions a les presons

JUSTÍCIA I PAU | Un Grup de Treball al Parlament de Catalunya sobre contencions mecàniques i mesures alternatives als centres penitenciaris catalans. Aquesta és la demanda d'una dotzena d'entitats que treballen en defensa dels drets humans. Justícia i Pau s'ha sumat al comunicat que busca transitar cap al model de contencions zero.

"Amb 'Portes Obertes' a les presons trobem contrastos que fan pensar"

(Jesuïtes) El projecte Portes Obertes consisteix en un grup de persones voluntàries que visiten veïns dels barris de Bellvitge i del Gornal que es troben a centres penitenciaris. Es va posar en marxa el 1996 i l'impulsa la Fundació La Vinya, entitat del sector social dels Jesuïtes.

panoràmica

Veure la fe