Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Vídeos

Galeria d'imatges

(Claretians) Celebració especial al temple-sepulcre de Sant Antoni Maria Claret de Vic. Aquest dissabte s’han celebrat tres noves ordenacions de missioners claretians de la província de Sant Pau presidides pel bisbe de Vic, Romà Casanova. Jobish Kuriakose, de la comunitat de Bilbao, i Sarin Nadupparampil, de la comunitat de Donostia-Sant Sebastià, han estat ordenat preveres; i Canri Situmorang, de la comunitat Cúria-Assistencial de Barcelona, ha estat ordenat diaca. Les ordenacions s’han celebrat en el marc de la commemoració del 150è aniversari de la mort del pare Claret que es clausura aquest proper dissabte 24 d’octubre a Vic.

En l’homilia el bisbe de Vic ha fet referència a aquesta efemèride i ha recordat que “no s’entén la vida de Sant Antoni Maria Claret sense la missió: en ell tot era missió”. Aquest ha de ser un referent per a tota l’Església: “No s’entén un sacerdot, un diaca, una cristià sense la missió. On hi hagi una persona que no conegui Jesús, allà hi ha la missió”.

Romà Casanova ha destacat que el sacerdoci o el diaconat és una “donació plena” i que “la vida només té sentit si es dona totalment”. I vinculat a l’esperit missioner que “cremava en el cor” del pare Claret, “la missió només és possible amb un amor apassionat”.

La celebració va estar marcada per les pautes de prevenció sanitària amb un aforament reduït al temple. A través de l’emissió en directe per internet, s’hi van poder sumar les comunitats claretians de tot el món i les famílies en els països d’origen dels tres claretians ordenats. En les paraules finals Canri Situmorang, Jobish Kuriakose i  Sarin Nadupparampil van tenir molt present les seves famílies i les comunitats d’orígen a l’Índia i a Indonesia. També van mostrar el seu agraïment per poder viure aquest moment en el temple que acull la tomba del pare Claret i en el bressol de la congregació missionera. 

Hi van concelebrar el provincial de Sant Pau, el pare Ricard Costa-Jussà, i els claretians de les comunitats de Catalunya i Euskal Herria.