Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Orde del Sant Sepulcre) El cardenal Edwin F. O'Brien, gran mestre de l’Orde Eqüestre del Sant Sepulcre de Jerusalem, ha nomenat al català Enric Mas com a nou vice-governador general de l’Orde per Llatinoamèrica. Es tracta del primer català que formarà part del Gran Magisteri de l’Orde en temps moderns.

Enric Mas, advocat de Barcelona, ha estat durant gairebé 7 anys (dos mandats) el lloctinent de l’Orde a Espanya Oriental. El Cardenal O'Brien li ha concedit, en agraïment a la seva feina, la Palma d’Or de Jerusalem i l’ha nomenat lloctinent d’honor.

El proper 30 de juny, després de presidir la seva darrera cerimònia d’ingrés de nous membres de l’Orde el dia abans a la catedral de Tarragona, prendrà possessió del càrrec en una celebració al Reial Monestir de Poblet, que estarà presidida pel propi Cardenal Gran Mestre de l’Orde, que s’hi desplaçarà especialment per a l’ocasió. Aquell mateix dia, Juan Carlos de Balle iniciarà el seu mandat com a nou Lloctinent d’Espanya Oriental, en substitució d’Enric Mas.

L’Orde comptarà a partir d’ara amb quatre vice-governadors generals: Amèrica del Nord, Àsia-Pacífic, Europa i Llatinoamèrica.

L'Orde Eqüestre del Sant Sepulcre de Jerusalem ha rebut del Sant Pare la missió especial de reforçar la pràctica de la vida cristiana entre els seus membres i d'ajudar al manteniment de la presència cristiana a Terra Santa.

L’Orde té els encàrrecs d’enfortir en els seus membres la pràctica de la vida cristiana, amb absoluta fidelitat al Summe Pontífex i segons els ensenyaments de l'Església, observant com a base els principis de la caritat, dels quals l'Orde és un mitjà fonamental per als auxilis als cristians de Terra Santa; sostenir i ajudar les obres i les institucions de culte, caritatives, culturals i socials de l'Església Catòlica a Terra Santa, particularment les del Patriarcat Llatí de Jerusalem, amb el qual l'Orde manté vincles tradicionals; vetllar per la conservació i la propagació de la fe en aquelles terres, interessant en ella als catòlics repartits per tot el món (en aquests moments compta amb uns 30.000 membres, repartits en una seixantena de Lloctinències), units en la caritat del símbol de l'Orde així com a tots els germans cristians i sostenir els drets de l'Església Catòlica a Terra Santa.