Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat de Terrassa) El dissabte 27 d’octubre en el marc de les VII Jornades Transmet de la diòcesi, Josep Àngel Saiz Meneses, acompanyat per quatre laics, va presentar el nou "Pla Pastoral Diocesà, Una Església a l’encontre de la persona", que ha de coordinar i impulsar les accions diocesanes durant els propers cinc cursos.

El document és el fruit del treball de reflexió realitzat en el curs anterior en els diversos consells i organismes diocesans i parroquials a partir de la revisió de l’anterior pla pastoral, i prenent com a marc els documents pontificis Evangeliï gaudium i Gaudete et exsultate principalment. Està estructurat en quatre blocs.

El primer bloc "Deixebles missioners cridats a la santedat"centra les seves accions en la formació cristiana de preveres, diaques, religiosos i laics des de la conversió missionera per tal ser veritables apòstols evangelitzadors enmig de la nostra societat. El segon, "Una casa amb les portes obertes", reflexiona i proposa accions a partir de la dimensió celebrativa especialment i l’acolliment de les persones que s’acosten a demanar diversos serveis o sagraments. El tercer bloc, "Una família en sortida", ha d’ajudar a viure més de prop les perifèries geogràfiques i existencials de moltes persones allunyades i a estructurar i coordinar millor aquest servei. I finalment, el quart apartat, "El gust de ser poble", vol ajudar a posar en pràctica la conversió de les estructures i el goig de sentir-se membre del poble de Déu.

Cada curs s’oferiran quatre accions per reflexionar i portar a la pràctica la comunitat cristiana.

VII Jornades Transmet

La presentació del Pla Pastoral ha coincidit, els dies 27 i 28 d’octubre, amb les VII Jornades Transmet de formació a adreçades a tots els diocesans, preveres, diaques, religiosos i laics que organitza la diocèsi de Terrassa. En aquesta ocasió el tema de reflexió ha estat "La pastoral vocacional i juvenil per a la Nova Evangelització".

La Jornada del dissabte 27 d’octubre va transcorre en el Centre Borja de Sant Cugat del Vallès amb la participació de més de 300 persones. Al matí ha tenir lloc la conferència marc, a càrrec de José Manuel Lorca, bisbe de Cartagena, el qual va presentar la vocació dels laics en l’Església i la seva missió i en un segon moment la presència i futur dels joves. Reflexionà sobre l’evangelització en el moment actual i destacà, entre altres, el paper de la dona i dels joves. Respecte als joves i la pastoral vocacional centrà les seves paraules en els documents que han conformat el Sínode de Bisbes, remarcant el discerniment i l’acompanyament com a claus interpretatives. L’Església ha d’ajudar els joves amb les seves figures de referència, el paper de la família i la necessitat d’un itinerari reflexiu, entrant en contacte amb la pobresa i la vulnerabilitat. Per fer-ho cal escoltar els joves, ser propers, tolerants i, compromesos amb ells. Després de la conferència tingué lloc un interessant col·loqui.

A la tarda tingué lloc una performance sobre la vocació en els seus diversos àmbits, a partir del visionament de vídeos, entrevistes a joves, matrimonis, preveres, seminaristes i religiosos, acompanyats amb el cant en estil de pregària de la Hna. Glenda, que participà en la jornada.

El diumenge 28 d’octubre els actes tingueren lloc a la ciutat de Terrassa. Durant el matí tingué lloc la trobada d’infants, tot remarcant el protagonisme dels més joves en l’educació i formació de persones que han de desenvolupar i viure la seva vocació. Les diverses activitats foren organitzades per responsables dels esplais i catequesi de la diòcesi, i contaren amb la presència de responsables del Moviment de Centres d’Esplais Cristians de Catalunya. Malgrat la pluja, participaren més de 150 infants, monitors i catequistes de parròquies de la diòcesi.

La cloenda de les Jornades va tenir lloc amb la celebració de l’Eucaristia a les 12h a la Catedral presidida per Josep Àngel Saiz Meneses, i concelebrada per Salvador Cristau, bisbe auxiliar, i preveres i diaques.

Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.