Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Parròquia de Sant Vicenç de Sarrià) L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, va beneir aquest dissabte el nou orgue de l’església parroquial de Sant Vicenç de Sarrià. Aquest nou instrument, construït per l’orguener Albert Blancafort, compta amb 2.577 tubs distribuïts en 40 registres, tres teclats i pedal, i permetrà millorar la qualitat de les celebracions, a més de generar una activitat cultural amb concerts i audicions. A la cerimònia de benedicció, que ha tingit lloc durant l’eucaristia presidirda pel cardenal Omella, hi han participarat els organistes parroquials, l’Orfeó Sarrianenc i la Capella de Música Cor de Cambra Dyapason; i al final també està prevista l’actuació de les Colles de Sarrià: Gegants, Castellers, Campaners i Drac.

Després de dos anys de treballs, que van començar amb el llançament de la campanya per a la captació de recursos, l’església parroquial de Sarrià ja disposa del “somiat” instrument que acompanyarà, amb el so dels seus tubs, la fe de la comunitat dels fidels d’avui i de les noves generacions. Igualment, com afirma el rector de la parròquia, Salvador Bacardit, “aquest orgue obrirà més l’església al barri i a la ciutat, perquè la música, com tot art, ens uneix, ens obre al Misteri, ens ajuda a retrobar la pau del cor i a anar més enllà dels nostres neguits quotidians”.

L’església parroquial de Sant Vicenç de Sarrià comptava fins ara amb un orgue de 1925 que va adquirir de segona mà l’any 1941 per substituir el que havien destruït durant la Guerra Civil; era de saló, massa petit per al volum de l’església, i després de prop de 80 anys de servei ja es trobava en molt mal estat. No es podien acompanyar bé les celebracions i encara menys fer-hi concerts. La seva restauració era inviable.

El nou orgue, construït per Albert Blancafort al taller de Collbató, conserva la part més important de l’antic, “que són els tubs, la veu, en un gest de respecte vers les generacions anteriors”, assegura l’orguener. Per això, explica que un dels tres teclats del nou orgue està format pels tubs de l’orgue anterior, que han recuperat i millorat el so. “La resta és un orgue nou, elaborat amb materials i procediments de la més alta qualitat, perquè pugui acompanyar moltes generacions de sarrianencs; un instrument amb el qual es podrà escoltar tot el repertori organístic”, assegura l’orguener Blancafort.

Paral·lelament a la benedicció, l’església parroquial de Sant Vicenç de Sarrià ha anunciat la programació de quatre concerts inaugurals, que tindran entrada lliure, i que se celebraran els diumenges següents, a les 18h: el 24 de novembre, Juan de la Rubia; el 15 de desembre, Montserrat Torrent; el 19 de gener, Bernat Bailbé, acompanyat per Marcos Faus (trompeta); i el 2 de febrer, Manuel Rodríguez, acompanyat per Marc Monzonis (trompeta).