Vés al contingut
Per Oriol Domingo .
A

1. Francisco Marhuenda és un dels homes del cardenal Antonio Cañizares a "La Razón". El periodista catalano/espanyol dirigeix aquest diari madrileny que destaca pel seu activisme contra el procés sobiranista català democràtic i pacífic. Marhuenda està imputat per publicar en aquest rotatiu les fotos dels jutges que signaren un manifest a favor del dret a decidir.

2. Els vincles entre Cañizares i Marhuenda es donen també amb el president Mariano Rajoy, el ministre Jorge Fernández Díaz i l’editor José Manuel Lara, president del Grupo Planeta i accionista de "La Razón". Fernández Díaz i arhuenda formen part del nucli dur de Rajoy des de fa molts anys. Fernández Diaz, Lara i Cañizares mantenen una gran sintonia amistosa, ideològica i política. El cardenal ha oficiat els casaments de dos fills de Lara, desplaçant-se expressament des de Roma on resideix per ser prefecte de la Congregació per el Culte Diví. El casament d’Àngela, el 13 de maig del 2010 a Sant Feliu de Guíxols, i el de Pablo, el 27 d’octubre del 2013 a Santa Maria del Mar de Barcelona. Rajoy i Fernández Díaz foren convidats a ambdues cerimònies de molt glamour.

3. Tots aquests lligams facilitaren l’acord segons el qual "L’Osservatore Romano", diari de la Santa Seu, es publica cada diumenge a "La Razón". També el cardenal Cañizares escriu un article setmanal en el diari de Lara/Marhuenda. Hi ha sintonia ideològica entre Cañizares i la línia editorial de "La Razón".

4. Aquests cinc personatges actuen com grup de pressió polític i mediàtic davant la Santa Seu a través de la nunciatura apostòlica a Madrid i de l’ambaixada espanyola al Vaticà. El seu objectiu és influir en el nomenament de bisbes, com el de Barcelona, per tal que el successor del cardenal arquebisbe Lluís Martínez Sistach sigui afí als seus plantejaments ideològics i polítics i,sobretot, fidel a la unitat d’Espanya entesa com valor moral indiscutible.

5. Que el bisbe sigui un bon pastor que conegui i comprengui a les ovelles, i les ovelles reconeguin la veu del pastor no importa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.