Vés al contingut

Amb aquestes paraules comença l’Exhortació apostòlica Evangelii Gaudium, publicada el passat dimarts pel Sant Pare Francesc sobre l'anunci de l'evangeli en el món actual, i en què afirma: “Els qui es deixen salvar per Ell són alliberats del pecat, de la tristesa, del buit interior, de l'aïllament. Amb Jesucrist sempre neix i reneix l'alegria. En aquesta Exhortació vull dirigir-me als fidels cristians per invitar-los a una nova etapa evangelitzadora marcada per aquesta alegria i indicar camins per a la marxa de l’Església en els pròxims anys”.

A la crida a la nova evangelització que ha centrat el missatge dels darrers Papes, Francesc hi afegeix la nota de l’alegria amb un text programàtic que, com ell mateix diu, vol proposar-nos camins per a aquests propers anys.

Tot just iniciat l’advent, aquest text ens pot acompanyar al llarg de tot el cicle de Nadal. Us en recomanem la lectura reposada i atenta. Podem aprofitar el descans nadalenc per llegir-la.

Catalunya Religió ens n’ha ofert ja la primera traducció íntegre al català, de l’Evangelii Gaudium, que és la versió que publicarà la revista Documents d’Església i que ha traduït el monjo de Montserrat Bernabé Dalmau.

La setmana vinent, el text també estarà disponible en paper en l'edició catalana preparada per Claret, que s’afegirà a la castellana, ja disponible.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.