Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

 

 
 
En Daniel Giralt-Miracle acaba de rebre un merescut homenatge organitzat pel FAD (Foment dels Arts i del Disseny). En el decurs de l’acte els professionals del sector, tant els que tenen molta història darrera seu com els que tenen molta història encara per escriure davant seu, no van escatimar elogis per descriure al Daniel Giralt-Miracle com una personalitat clau i singular per l’art i la cultura del nostre país.
En un món tan poc generós amb els vius com és el nostre semblava impossible que l’orador que prenia la paraula podria sorprendre’ns amb un nou elogi, amb una nova dimensió o amb una nova faceta d’aquest personatge tan polièdric però el cert que, un rere l’altre, trobaven la forma i la manera de fer encara més gran la figura d’aquest gran intel·lectual.
Un intel·lectual que ha fet compatible l‘actual món de l’art i la cultura amb l’experiència transformadora de la fe cristiana. Un intel·lectual que en lloc d’amagar la seva fe la fet visible als ulls dels altres. Un intel·lectual que fins i tot ha posat la seva intel·ligència al servei de la seva fe.
Segurament un dels moments més simbòlic de tot l’homenatge va ser quan el mestre Daniel es va fer acompanyar pel seu mestre i pel seu deixeble, fins i tot va demanar que fessin una foto, per immortalitzar el moment.    
Les seves filles i el seu net van parlar, en la seva intervenció, de la fe cristiana del Daniel que durant la presentació els organitzadors ens havien explicat que la seva era una fe protestant.
Tot va transcorre tal i com estava previst i al acabar bona part dels assistents giraven al seu voltant tractant d’aportar encara més felicitat a uns moments entranyables com els que estàvem vivint.
Hi havia massa gent, massa soroll emocional i massa alegria compartida per apartar al Daniel dels seus entranyables amics.
Només vaig poder dir-li: Donem gràcies a Déu per la teva vida.
Una vida plena de futur i d’empenta que després d’aquest merescut homenatge encara ens continuarà sorprenen.