Vés al contingut

Si per culpa d'un error o una mala praxis a un capità se li enfonsa el vaixell; a un arquitecte li cau una casa, a un enginyer se li enfonsa un pont, a un metge se li mor un pacient o a un cuiner se li posen malalts els comensals... segons la llei va a judici i pot acabar a la presó. És lògic, n'era responsable. I els banquers, no són responsables quan deixen els jubilats sensde diners, els treballadors a l'atur? No se´ls ha de jutjar?

Tan difícil és la seva feina? Veiem una faula clàssica. La jove lletera porta la llet al mercat i somia comprar-se una ovella,un ramat, fer formatges, comprar-se un vestit, anar a la fira i casar-se amb el príncep. S'entrebanca, cau i se li trenca el pot, perd la llet, el ramat, el vestit...Havia calculat malament els riscos. I si fos un banquer? Segur que li pagaríem la llet, l'ovella, el ramat i fins i tot un príncep (en forma de jubilació)

A què es deuen aquests privilegis? Ningú demana disculpes ni reconeix errors. Al contrari. O serà que estan al servei (i estan protegits) de ves a saber qui? Són superiors als metges, als enginyers, als capitans? La justícia ha de ser igual per a tots. O com deia elmeu avi, que era d'Alcoy: o tots moros o tots cristians.

Pau Hernández Prats

Tags
Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.