Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

La pregària és l’exercitació espiritual per excel·lència. L’objectiu d’aquest recull de textos és ajudar a mantenir el clima de pregària durant tot el dia. Ara, amb la mateixa intenció que vaig iniciar el recull de pregàries proposat pel monjo de Montserrat, pare Miquel Estradé , presento una selecció de pregàries molt més personals. Són fragments de salms o altres textos bíblics que dia darrera dia són repetits en la pregària de la Litúrgia de les Hores. La selecció és íntima i reflexa l’estat d’ànim o la crida que la lectura de cada text em suggereix. Alguns textos són pregàries directes, altres aporten petits moments de transcendència que ajuden a avançar en el dia a dia.

15 gener “Ell és a prop per salvar els seus fidels, i la seva glòria habitarà al nostre país” (Sl 85,10)
 
16 gener “La fidelitat i l'amor es trobaran, s'abraçaran la bondat i la pau; la fidelitat germinarà de la terra i la bondat guaitarà des del cel” (Sl 85,11-12)
 
17 gener “El Senyor donarà la pluja i la nostra terra donarà el seu fruit. La bondat anirà al seu davant, encaminarà les seves petjades” (Sl 85,13-14)
 
18 gener “Aquell dia, en el país de Judà cantaran aquest càntic: «Tenim una ciutat fortificada, envoltada de defenses, muralles i baluards. Obriu les seves portes i hi entrarà un poble just, que guarda la fidelitat i manté ferm el seu cor” (Is 26,1-3)
 
19 gener “El guardes en pau perquè confia en tu, Senyor. Confieu sempre en el Senyor, que és la roca eterna” (Is 26.3b-4)
 
20 gener “El just troba un camí pla: tu li fas planera la ruta. El camí que assenyalen les teves decisions ens fa esperar en tu, Senyor” (Is 26,7-8)
 
21 gener “De nit et desitjo amb tota l'ànima, em deleixo per tu del fons del cor. Quan executes a la terra les teves decisions, els habitants del món aprenen a ser justos” (Is 26,9)