Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(La Salle/CR) Els germans de la Salle reunits en el 45è Capítol General a Roma han escollit aquest dimarts el 27è germà superior general. Es tracta del nord-americà Robert Schieler, que pren el relleu al germà Álvaro Rodríguez Echeverría. La reunió també ha nomenat nou vicari general d'aquesta institució el mexicà Jorge Gallardo de Alba.

El primer missatge que el nou superior general adreça a la família lasal·liana d'arreu del món demana una resposta conjunta a les necessitats d'avui. En concret, destaca el treball en favor dels joves i dels més pobres, i posa l'accent en l'educació i la formació innovadora, com a mitjà per a millorar les seves vides:

El nou successor de Sant Joan Baptista de La Salle, Robert Schieler, va néixer l’any 1950 a la ciutat de Filadèlfia, als Estats Units. Va realitzar la seva professió perpètua el 1979. En els seus primers anys va exercir de professor al seu país i, després, va passar 13 anys de missió a Filipines. Va realitzar estudis d’Història Europea Moderna i és doctor en Administració Educativa. Va ser Visitador Auxiliar del Districte de Baltimore de 1991 al 1998. Va exercir de Director d’Educació per a la Regió USA-Toronto de 1998 a 2001 i, posteriorment, va ser Visitador del seu Districte, des de l’any 2001 al 2007. En els últims set anys, ha exercit la missió de Conseller General per a la nova Regió Lasal·liana d'Amèrica del Nord, la RELAN, que abasta els Estats Units i Canadà, amb residència a Washington.

L'acte de relleu

L’acte de nomenament es va iniciar a la Sala Capitular amb un moment d’oració i unes paraules del germà Àlvaro, encara en les seves funcions de germà superior. A continuació, es van fer les votacions, després del jurament de votar en consciència i davant de Déu la persona que cada u cregui que ha d’escollir.

Fetes les votacions, amb tota solemnitat i rigor, i només amb la presència dels germans capitulars, va sortir escollit, en la tercera, el germà Robert Schieler. Seguidament, el germà Álvaro Rodríguez va realitzar la petició d’acceptació, a la que el germà Robert va respondre amb gran disponibilitat per a mantenir-se fidel a la Institució.

Una processó va acompanyar al nou germà superior general cap a la capella-santuari, amb la presència també del degà dels Capitulars, el germà Fernando Lambert, de Canadà. Tots junts, van realitzar una oració a la capella-santuari, que va començar amb un moment de silenci amb el germà Robert de genolls davant de les relíquies del fundador.