Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(OHSJD) Els tres Provincials de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu (OHSJD) a Espanya es van reunir aquest dilluns amb Salomé Adroher, directora general de Serveis per a la Família i la Infància, i amb Ignacio Tremiño, director general de Polítiques de Suport a la Discapacitat, en una reunió a la qual també va assistir Mercedes Jaraba , Sotsdirectora General de Participació i entitats tutelades. L'objectiu d' aquesta trobada va ser presentar la tasca sociosanitària que realitza l'OHSJD, i veure la possibilitat de reforçar-la des del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Pascual Piles, provincial d'Aragó, Julián Sánchez, Provincial de la Bètica, i Miguel Ángel Varona, Provincial de Castella, els van lliurar un document amb els projectes sociosanitaris que s'estan realitzant actualment, així com els diferents programes socials que es realitzen. Alguns d'aquests projectes porten quaranta anys funcionant, com els dedicats a la integració i atenció de persones sense llar, i altres són més recents, com els dispositius creats per ajudar a famílies sense recursos afectades per la crisi, pisos d'acollida, menjadors socials i economats

Durant la trobada, que va transcórrer en un ambient de cordialitat, Pascual Piles va explicar que la seva intenció és "mostrar el que estem realitzant des de l'Orde Hospitalari, i dialogar amb els responsables del Ministeri, com ens va animar la ministra Ana Mato a la reunió que vam mantenir amb ella el 2012, ja que necessitem més suport per poder continuar realitzant la tasca social que exercim amb els diferents col·lectius que atenem". Referent a això, tant Salomé Adroher, com Ignacio Tremiño van mostrar la seva total disposició per seguir ajudant a millorar la tasca social de l'Orde Hospitalari.
 
Un dels temes que va centrar la reunió va ser el sistema de subvencions amb càrrec a l'IRPF, que va patir algunes reformes el 2013. Ignacio Tremiño va explicar que hi ha hagut un canvi d'escenari i amb això la consegüent reforma del sistema de subvencions socials, que prioritza les activitats assistencials i de serveis socials, a més que les ajudes es distribueixen per àrees d'actuació.

Salomé Adroher va destacar en aquest sentit la creació de l'eix d'actuació per a Programes d'Urgència Social i Emergències, i la importància que tots els programes que es presentin a aquesta convocatòria comptin amb el vistiplau de la comunitat autònoma on es desenvoluparan, ja que és un requisit necessari per poder optar a les ajudes de l'IRPF.
 
Els provincials han valorat positivament aquesta reunió, ja que les necessitats socials han augmentat i l'Orde Hospitalari sempre ha treballat per atendre les persones en risc d'exclusió social, sense llar i malaltes.
 
L'OHSJD compta amb 76 centres i unitats d'atenció sociosanitària a Espanya, amb sis categories d'intervenció: hospitals generals, dispensaris, salut mental, persones amb discapacitat, gent gran i persones en risc d'exclusió social. A l'any l'OHSJD atén més de 800.000 persones i compta amb 10.800 treballadors i 2.700 voluntaris.