Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(CCU) No hi ha nova creació, no hi ha llum, sense fer l'experiència del sofriment intens que suposa la creu, i això és l'experiència cristiana més genuïna. Així s'expressava un dels artistes que participen a l’exposició Tenen ulls i no hi veuen: LUMEN DEI. La inauguració ha tingut lloc aquest dimecres a l’espai que la Delegació de Pastoral Universitària de l’Arquebisbat té per a la creació i la cultural dels universitaris, l'Espai Von Balthasar. L'exposició forma part de la mostra Multiart, i hi van assistir un centenar de persones.

Artistes joves, de diferents àmbits, pintura, dibuix, poesia, música, arquitectura i fotografia, exposaren i explicaren les seves creacions a partir d’un treball previ que prenia els textos d’Isaïes 9, Jn 3, 1-21; 9, 35-41 així com l’encíclica Lumen Fidei, com a font de reflexió i inspiració artística.

Els autors són Mercè AmatRaül Benéitez, Valentina BotanaAdrian GuajaroAna M. MontfortMarta MuñozJesús Oliver-BonjochGoretty PoméJúlia Rodriguez-Arias i el taller d’arquitectura T113 (Eloi Aran, Giuseppe Giacalone, Maria del Mar Viladot), explicaren el sentit profund i amagat de les seves obres. Un sentit on la Llum, com a metàfora de transformació de la vida interior, prenia protagonisme.

“El que em mou a dibuixar és Déu, per mi el dibuix és una manera d’expressar el que visc a dins, aquest Déu que no se expressar d’altra manera”, afirmava la dibuixant Júlia. En les explicacions dels autors el patiment, el dolor, els sentiments negatius... que sovint envaeixen les nostres nits fosques convivien amb la llum, sovint amagada, d’altres obrint-se pas tímidament en situacions de clarobscurs fins a l’esclat lluminós de la fe. Una fe que “és el far que afina la visió i enlaire ens erigeix sense deixar-nos caure contra el buit. Llavors, el cor enaltit dels homes i l’univers senser de Déu se’n meravellen sempre” com afirmava Mercè Amat en una de les seves obres.

L’acte va finalitzar amb una petit concert de piano dels joves músics Adrian Guajardo i Alfredo Mendoza. L’exposició es podrà visitar fins el 3 de desembre.