Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Estimular habilitats emprenedores i creatives. És l’objectiu del nou KitCaixa Joves Emprenedors, un nou recurs educatiu per a promoure el creixement personal i potenciar la capacitat d’iniciativa dels alumnes.

Amb aquesta iniciativa, l’Obra Social “la Caixa” arribarà a més de 100 escoles d’arreu de Catalunya. Els joves usuaris podran observar el seu entorn més pròxim des d’una altra perspectiva, amb l’objectiu que a partir de la detecció de problemes puguin identificar noves oportunitats i portar a terme projectes que ells mateixos ideïn.

A partir de dotze sessions temàtiques, els alumnes podran formar-se en economia i finances, i aprendre a observar el seu entorn pròxim. La proposta es planteja des del treball en equip. Els joves portaran a terme 1.100 projectes d’empresa i comptaran amb l’assessorament de 802 professionals de “la Caixa”.

El KitCaixa Economia combina audiovisuals, un joc per a l’aula i una guia pedagògica per al professorat amb el propòsit de facilitar la tasca dels professors i motivar l’aprenentatge dels alumnes. Aquest recurs pedagògic està concebut per ser utilitzat a l’aula amb alumnes de secundària. Els professors poden demanar aquest kit en préstec en una plataforma en línia. A més, a través d’aquest portal tindran accés a tot el material audiovisual i altres continguts relacionats amb l’emprenedoria.

El Projecte Joves Emprenedors s’ha presentat aquesta setmana al Col·legi Virolai de Barcelona. En concret, un grup d’alumnes de batxillerat han pogut compartir reflexions i inquietuds sobre l’adquisició d’actituds emprenedores amb Miguel Vicente, fundador de LetsBonus.

A l’acte de presentació hi han assistit la directora general adjunta de l’Obra Social “la Caixa”, Elisa Duran; el director territorial de “la Caixa” a Barcelona, Jordi Nicolau; i l’assessor del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Antoni Arasanz.