Vés al contingut
Catalunya Religió

(OHSJD) L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu Província d'Aragó-Sant Rafael acaba d'inaugurar la nova capella dels Beats Màrtirs a l'església del Parc Sanitari de Sant Boi, on es troba situada la Cúria Provincial. La capella és un homenatge als germans que van ser martiritzats durant la guerra civil, que van seguir treballant en l'atenció dels malalts tot i la conflictivitat bèl·lica del moment.

Aquest dilluns ha quedat inaugurada la nova capella dels Beats Màrtirs Hospitalaris a l'església del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat, on reposen les restes de 26 dels 95 germans que van ser assassinats en els anys 1936 i 1937, i que pertanyien a les comunitats de València, Calafell, Barcelona i Sant Boi. Tots ells van ser martiritzats mentre prestaven la seva assistència benèfica als malalts, en el context de precària situació política i religiosa.

La capella està integrada per 26 arquetes de marbre on descansen les restes de 17 germans beatificats el 25 d'octubre de 1992 pel papa Joan Pau II i de 9 germans beatificats aquest diumenge passat a Tarragona pel papa Francesc. La nova capella també incorpora una escultura de terracota de Salvador Mañosa de 1995 i el quadre dels afusellaments de Calafell de José Luís Fuentetaja.

Aquesta és la tercera vegada que es rehabilita la capella dels beats. En aquesta ocasió s'ha apostat per 26 arquetes individuals blanques amb el nom i lloc i data de naixement de cada un dels religiosos per rememorar de forma individual el martiri a què van ser sotmesos. A més, per tal de divulgar la biografia dels germans, s'ha instal·lat una placa amb el codi QR que permet accedir a la web de els màrtirs.

La benedicció de la capella remodelada va tenir lloc aquest dilluns en el marc de l'eucaristia d'acció de gràcies per la beatificació i va anar a càrrec del bisbe de l'ordre, José Luís Redrado, amb la presència del germà general, Jesús Etayo.

La capella es pot visitar cada diumenge al matí, coincidint amb l'Eucaristia dominical.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.