Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(URL) Aquest dimarts s’ha celebrat l’acte de col·locació de la primera pedra de la nova Residència Universitària Campus La Salle amb la participació de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, així com del rector de la Universitat Ramon Llull, Josep Maria Garrell, i el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull.

El nou equipament, dissenyat per Terradas Arquitectes, comptarà amb una capacitat de 349 places i reforçarà la internacionalització del centre universitari de La Salle a Barcelona.

Aquest nou projecte és fruit de l'acord entre La Salle Catalunya i RESA, conscients del procés d'internacionalització de les universitats i en previsió a I'augment de la població d'estudiants universitaris interessats en gaudir d'allotjament, a l’àrea del districte Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona.

El conseller delegat de RESA, Francisco Guarner, ha valorat la importància de la col·laboració pública-privada en el desenvolupament i la realització de les infraestructures d’allotjament i serveis de les universitats i ha destacat la vocació de RESA en la seva integració i cooperació en els seus 20 anys al servei de les principals universitats espanyoles en les seves 7.300 places en 27 residències.

Per part de La Salle Catalunya, el visitador auxiliar Gmà. Josep Guiteras, ha destacat que “la construcció d’aquesta residència impulsa l’aposta per la internacionalització del centre universitari de La Salle a Barcelona”. Guiteras ha assenyalat que “la institució lasal·liana té presència a 83 països arreu del món, amb 1.600 centres educatius, 75.000 professionals i prop d’un milió d’alumnes”.

Residencia La Salle RESALa Residència Universitària Campus La Salle estarà ubicada al costat mateix del centre universitari La Salle-URL, membre fundador de la Universitat Ramon Llull. Serà un equipament que comptarà amb un total de 349 places i està previst que entri en funcionament el setembre de 2014.

L'edifici dissenyat pels arquitectes Robert Terradas, Esteve Terradas i Marc Arnal, quedarà ubicat al carrer Quatre Camins, entre els carrers Lluçanès i Sant Joan de La Salle.

La construcció del nou edifici està prevista mitjançant elements prefabricats per tal d’assolir el més alt grau en temes mediambientals i, conseqüentment, en estalvi energètic. Formalment es tracta d’un cos de geometria molt precisa, 33 m. x 33 m. i 22,5 m. d’alçada, és a dir, tres quarts d’un cub. Les habitacions estan distribuïdes en sis plantes al voltant de les façanes nord, sud i oest i d’un pati central.

L’accés dels residents a les respectives habitacions està previst a través d'una galeria a cada planta. Es tracta d’un espai que s’inspira en les galeries barcelonines de l’Eixample. És un espai obert, suficientment ample per circular però sobre tot per estar-hi, fomentant d’aquesta manera, el diàleg entre els estudiants i des del qual s’albirarà el mar i la ciutat.

Les habitacions són majoritàriament individuals i disposen de cuina i sala de bany propi, climatització, telèfon i connexió a Internet. Estudiants, professors, investigadors i opositors podran gaudir de les modernes instal·lacions que disposarà la residència, com ara: sala de fitness, sales de estudi, sala d’oci, bugaderia i restaurant, entre d’altres.

L’entrada principal a la residència està prevista per la planta primera a través de l’espai enjardinat del carrer Sant Joan de La Salle i del vestíbul de l’edifici Sant Miquel Febres. Un altre punt d’accés es localitzarà al carrer Quatre Camins. Les obres del nou equipament les està desenvolupant Fausto Facioni Construcciones, empresa especialitzada en la construcció de residències universitàries.