Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

L’arquebisbat de Barcelona ha emès aquest dimarts al matí una nota on s’anuncia que realitzarà “unes diligències per tal de verificar la realitat dels fets” sobre el cas de l’avortament en el que suposadament va cooperar el capellà Manuel Pousa.

La nota informa que el cardenal-arquebisbe, Lluís Martínez Sistach, el bisbe auxiliar Sebastià Taltavull, i el secretari-canceller de l’arquebisbat es van reunir aquest dilluns amb Manuel Pousa “arrel d’unes declaracions d’aquest sacerdot respecte d’un avortament publicades en un llibre sobre la seva persona”. La polèmica ha tingut un ampli ressò i ha contribuït a difondre el llibre Pare Manel, més a prop de la terra que del cel sobre la vida d’aquest capellà conegut popularment per les seva gales benefiques i bona sintonia amb el món del l’espectacle i la televisió.

L’arquebisbat recorda que “en el Codi de Dret Canònic el fet de cooperar en un avortament comporta en virtut del mateix dret la pena d’excomunió latae sententiae” i per això “s’han de realitzar unes diligències per tal de verificar la realitat dels fets, i, per tant, es procedeix a fer aquest procediment administratiu”.

La nota es tanca remarcant que “aquestes diligències preceptuades per la normativa canònica, no impedeixen reconèixer el treball social que des de fa molts anys està realitzant aquest sacerdot al servei dels grups més necessitats de la nostra societat”.