Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

L’arquebisbe metropolità de Tarragona Jaume Pujol ha fet públic que els bisbes responsables del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya han renovat com a Rector per a un tercer trienni a Norbert Miracle, capellà de Tarragona. Els bisbes han nomenat per a un trienni un nou vicerector, Jaume Casamitjana, en substitució de Pere Oliva, també capellà de la diòcesi de Vic. Casamitjana, nascut el 1976, és capellà des de fa només quatre anys.

Actualment el Seminari Major Interdiocesà de Catalunya agrupa els seminaristes en formació de les diòcesis de tota la Província Eclesiàstica Tarraconense (Tarragona, Girona, Lleida, Solsona, Tortosa, Urgell i Vic), els quals segueixen els seus estudis a les Facultats de Filosofia i de Teologia de Catalunya amb seu a Barcelona. L'Arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, és el bisbe delegat per al Seminari Interdiocesà.

Norbert Miracle i Figuerola (Torredembarra, 1962) és Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona i en Teologia fonamental per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. Actualment és Canonge penitencier de la Catedral de Tarragona i Encarregat de l’Església de Sant Antoni de Tarragona ciutat. També és Delegat diocesà d’Ensenyament i professor de la Facultat de Teologia de Catalunya i de l’Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós” de Tarragona.

Jaume Casamitjana i Vilaseca (Els Prats de Rei, 1976) també és actualment Delegat de pastoral juvenil de Vic, dedicat ara a la preparació de l’acollida dels joves de la JMJ. És Llicenciat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, en Estudis Eclesiàstics per la Facultat de Teologia de Catalunya i en Dret Canònic per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. Actualment era Rector de la Parròquia de la Divina Pastora de Vic i Administrador parroquial de Santa Maria de l'Estany. És Vicedirector de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic. Jutge del Tribunal Eclesiàstic i Professor de religió al Col·legi Sant Miquel de Vic.