Vés al contingut

notícies relacionades

Els arxiprestos del Penedès i Garraf demanen que no s’oblidi la “dramàtica” situació d’aquestes comarques

(CR) Nota conjunta dels quatre arxiprestos del Penedès i Garraf per les greus conseqüències de la “dramàtica pèrdua de llocs de treball i un gran dany social” que està provocant la pandèmia en aquestes comarques. Malgrat pertànyer a dos bisbats diferents (Alt Penedès i Garraf a Sant Feliu, i Baix Penedès a Tarragona) els representants eclesials d’aquest territori han fet una demanada conjunta per “afegir-se a la veu dels alcaldes de les nostres viles i pobles”.

Tornen els exorcismes a Catalunya?

(Jordi Llisterri-CR) Ni tornen, ni havien marxat. Els darrers dies la notícia del nomenament d’un exorcista al bisbat de Vic i d’un altre al bisbat de Girona ha donat la impressió que s’havia despertat una febre exorcista als bisbats catalans. No és casual que aquests nomenaments hagin coincidit amb el temps, però no respon a un augment de la demanda ni a una instrucció de papa Francesc. Res que pugui fer les delícies dels fans de la famosa pel·lícula.

Canvis en la direcció de tots els seminaris catalans

(Jordi Llisterri-CR) El curs vinent començarà amb una renovació pràcticament total dels responsables dels tres seminaris catalans. Aquest dilluns s’ha fet públic el nomenament d’un nou rector del Seminari Interdiocesà de Catalunya. Javier Vilanova, del bisbat de Tortosa, substitueix Norbert Miracle, capellà de Tarragona que ha tingut aquesta responsabilitat els darrers 13 anys. Vilanova era fins ara formador del mateix seminari.

El Vaticà demana una formació integral i més rigor en l'admissió de seminaristes

(Jordi Llisterri-CR) "Els capellans han de tenir una sòlida formació i una maduració interior que no pot limitar-se a mostrar una simple aparença d'hàbits virtuosos". Aquesta és una de les afirmacions del nou document de la Congregació per al Clergat que regula i orienta la formació que han d'oferir els seminaris de tota l'Església catòlica.

La Setmana de la Bíblia, per a creients i no creients

(Jordi Llisterri –CR) “La Bíblia és un llibre per a tothom, no només per als qui creuen”. Amb aquest esperit s'ha preparat la Setmana de la Bíblia que organitzen conjuntament els bisbats catalans i diverses entitat eclesials catalanes del 21 al 27 de novembre. La setmana vinent se celebren actes cada dia a Barcelona i també n'hi haurà a la resta dels bisbats. El diumenge 27 vol ser un dia on també es posi de relleu la centralitat de la Paraula de Déu en totes les celebracions litúrgiques a les parròquies de Catalunya.

Implicant els joves amb la Laudato Si'

(Jordi Llisterri –CR) És raonable esperar que els joves es llegeixin una encíclica del papa? I que, a més, en treguin alguna cosa que els porti a implicar-se en la crida de Francesc a la conversió ecològica? El pare Francesc Riu, salesià i pedagog, està convençut que sí. Només cal una empenteta i posar-ho una mica fàcil. Això és el que vol aconseguir el llibre que es va presentar aquest dimarts a l'Aula Magna del Seminari de Barcelona. Ecologia integral.

Veure la fe