Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(David Casals/CR) Plena “participació” dels joves musulmans a la societat on viuen: la catalana. Aquesta és una de les conclusions del manifest que s’ha aprovat després d’una jornada sobre joves musulmans, que s’ha celebrat el 31 de març a Barcelona.

Es tracta de la cinquena vegada que se celebra a Catalunya una trobada d’aquestes característiques, ha explicat a CatalunyaReligió.cat el portaveu de la Federació del Consell Islàmic, Mohammed Halhoul.
 
En un el context actual fa que no es pugui deixar de parlar de la recessió económica i dels seus efectes cada cop que es parla sobre joventut, i això és el que fa el manifest que s’ha aprovat en aquesta trobada juvenil.
 
S’ha fet una crida als joves de tradició musulmana que viuen a Catalunya a transformar la societat per millorar-la: “És responsabilitat de cada individu participar en la recerca de solucions davant de les dificultats que causa la crisi i no estancar-se en la crítica de les polítiques i dels governs”
 
“En temps de crisi, s’ha d’aprofitar el temps en projectes socials mitjançant el voluntariat, participar en cursos de formació per millorar habilitats i reestructurar la vida personal i profesional”, afegeix el manifest que ha acompanyat la trobada.

“L’assertivitat i la confiança són dos factors trascendentals per superar dificultats personals i col·lectives causades per la crisi”, afegeix el manifest, que reivindica que la fe i les conviccions personals dels joves s’han de traduir en fets, una vida compromesa que millori a l’entorn i a un mateix.

 
També es destaca que els joves han de treballar per la “continua integració a la societat”, quelcom que depèn de dues parts: la societat de collida, però també la capacitat d’”interactuar” amb un mateix.
 
El manifest recalca que el jove musulmà ha de treballar les seves “habilitats” i talents i en el sí d’una societat on pot arribar a ser “ciutadà”.
 
Tot plegat “comporta la participación en el mitjà social i aportar els beneficis i accions positives de la societat en la que viu”.
 
Convocats per la Federació del Consell Islàmic Cultural de Catalunya, joves musulmans s’han reunit sota el lema ‘El desenvolpuament humà i la joventut’ en una de les aules del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), en un acte on hi han assitit moviments socials, entitats, acadèmics i representants de la Generalitat i de l’Ajuntament, entre ells el regidor de Adolescència i Joventut, Raimond Blasi.