Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) La Fundació Vidal i Barraquer proposa per al proper curs un màster nou sota el títol “Espiritualitat Transcultural”. El màster, dirigit per Jordi Font i Francesc Grané, estudiarà la saviesa de les religions des de la psicologia, la neurociència i les ciències.
 
“L’experiència espiritual passa pel nostre cervell. Encara que la fe no sigui material, és trascendent i la intuim materialment”, explica Jordi Font jesuïta i psiquiatra especialitzat en neurobiologia. A més, assegura que “el diàleg entre psicologia i religió hauria de ser cada cop més present”.
 
L’altre director del màster, el doctor en comunicació Francesc Grané explica que “és important abordar l’espiritualitat des de diferents ciències i és aquest un dels motius pels quals es considera necessari fer aquest màster”. Matisa que “la idea d’espiritualitat transcultural no fa referència a parlar de totes les religions sinó de tractar l’espiritualitat humana des de la psicologia i la neurociència”.
 
El curs, que té una durada de dos anys, pretén posar de costat la recerca científica i les diferents propostes d’espiritualitat, posant un accent especial en les experiències inefables i les experiències místiques.