Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Claret) La Mechthild Carlé Wöhrle va venir des d’Alemanya amb el seu fill Florentin i una amiga, Katharina Desßloch, a visitar el pare Ignasi Ricart. La Katharina havia estat catequista i la Mechthild era Pastoralreferentin, llicenciada en teologia, i amb l’experiència d’haver dut a terme una estada de servei missioner a Xile, on va treballar a prop dels claretians de la parròquia d’Andacollo. Allí va conèixer Sor Karoline que des de fa molts anys fa un servei missioner evangelitzador a «Cristo vive». Durant aquest temps la Mechthild va veure la urgència de col·laborar-hi ja que com fermament comentava, "per evangelitzar cal primer promocionar humanament".
 
La Mechthild va dur a terme un servei específic a Barcelona, on des del 2004 al 2006 va animar la pastoral de catequesi, va fer de professora a l’Escola Alemanya i va portar les colònies d’estiu a Joanetes (La Garrotxa). Va treballar molt de prop amb el pare Ignasi que com ell mateix reafirmava va aprendre molt d’ella, de la seva creativitat pastoral i litúrgica. Ella i el pare Ignasi van preparar el bateig-confirmació i primera comunió de 4 adults en la comunitat alemanya de la Parròquia St. Albert Magne de Barcelona.
 
En l’actualitat la Mechthild a la seva tasca pastoral a Stuttgart, treballa dirigint una escola parroquial «Jardí d’infància» i supervisa 3 altres escoles de les que n’és responsable. És important ressaltar que ella porta la pastoral de dues parròquies, fa enterraments, prepara pares per al baptisme dels fills, prepara parelles de cara a la recepció del sagrament del Matrimoni i contacta amb els sacerdots i diaques que faran la litúrgia.

El pare Ignasi assegura que "l’experiència de la Mechthild és un molt bon exemple per a les nostres comunitats cristianes, que cada vegada més hauran de treballar en missió compartida amb els homes i dones que senten aquesta vocació".