Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Església Plural) Sota el títol "Creences, canvi social i Drets Humans" s'inicia el proper 23 d'agost la 6a edició de les Jornades d'Estiu d'Església Plural a la Universitat Catalana d'Estiu. Enguany les jornades estaran dedicades a reflexionar i debatre el moment social: la crisi, l'estat del benestar, les injustícies socials i en general els retrocessos que dia a dia, amb l'excusa de la situació econòmica, es porten a terme en matèria de Drets Humans i dignitat de la persona i dels pobles.
 
Es pretén donar unes pistes de reflexió que permetin aprofundir en aquestes qüestions i ajudar a tenir una opinió fonamentada i unes raons que ajudin a prendre una postura clara i activa per defensar un model social que els cristians i les cristianes ens inspira l'Evangeli i que té com objecte la plenitud de la vida humana.
 
Des d'Església Plural es creu que cal una resposta personal i col·lectiva a l'agressió que perpetren dia rere dia els grans poders econòmics mundials. Si es vol evitar que la societat retrocedeixi en justícia, igualtat i benestar, si es vol aprofitar aquesta època de
canvis profunds per avançar cap a model de vida i de convivència més justos, més solidaris i on la persona i el bé comú siguin centrals, cal una revolta ètica, pacífica, però radical.
 
Si parlem de compromís cívic i patriòtic, de sacrifici, i de radicalitat, no podíem passar per alt que aquest agost ha fet 5 anys que en Lluís Maria Xirinacs ens va deixar. Així volem aprofitar la jornada per retre-li un record i recuperar el seu esperit per tal que ens esperoni a continuar la seva tasca. 
 
El programa de la jornada, que es farà a Prada, aquí.