Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Obra Social "la Caixa") Fins avui més de 200 empreses espanyoles s’han adherit a l’Aliança Empresarial liderada per ”la Caixa” per lluitar contra la mortalitat infantil als països de renda baixa. Aquesta iniciativa de responsabilitat social empresarial pionera a Europa canalitza les aportacions a GAVI, organisme dirigit a promoure la vacunació infantil en els països pobres, i ja ha recaptat més d’un milió d’euros.
 
La iniciativa, que ”la Caixa” gestiona des del 2008 a través de la xarxa de centres d’empresa, CaixaEmpresa, persegueix col·laborar en la consecució del quart Objectiu de Desenvolupament del Mil·lenni en matèria de salut infantil, reduint la mortalitat infantil en dos terços abans de l’any 2015. 
 

La pneumònia és el primer factor de mortalitat en menors de cinc anys. Per cada infant que mor de pneumònia en un país desenvolupat, en moren 2.000 als països en vies de desenvolupament. En total, mata cada any 1,6 milions d’infants, més que la sida, la malària i la tuberculosi juntes.
 
Les noves vacunes pneumocòcciques són vacunes molt complexes i sofisticades que, altrament, en el passat haurien calgut més de deu anys perquè arribessin a la població infantil dels països més pobres del món.
 
Les empreses barcelonines han contribuït a la causa, realitzant un esforç important en la conjuntura econòmica actual. 39 empreses de Barcelona han fet aportacions per un valor total de 375.000 euros.