Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) El proper dijous 11 d’octubre començarà l’Any de la fe convocat per Benet XVI. A la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, s’iniciarà visiblement diumenge 14 d’octubre, amb referències a totes les eucaristies de les parròquies d’aquell dia, i amb la celebració presidida pel bisbe Agustí Cortés a la Catedral de Sant Llorenç a les 12.00h. En aquest marc, el bisbe de Sant Feliu fa pública la carta pastoral “La bellesa de la fe i el goig del seu anunci”, amb indicacions a propòsit de l’Any de la fe.
 
Benet XVI va publicar la seva carta apostòlica Porta Fidei el passat 11 d’octubre 2011, on convocava l’Any de la fe. Aquesta iniciativa començarà l’11 d’octubre 2012, coincidint amb el 50è de l’obertura del Concili Vaticà II i el 20è de la promulgació del Catecisme de l’Església Catòlica, i s’acabarà el 24 de novembre 2013, festivitat de Crist Rei.
Per ajudar tots els fidels a viure amb profunditat i esperit de renovació aquest Any de la fe, el bisbe de Sant Feliu de Llobregat ha escrit una carta pastoral amb indicacions de caràcter formatiu i celebratiu, titulada La bellesa de la fe i el goig del seu anunci. Aquesta carta la presentarà i lliurarà personalment a tots els preveres i diaques del bisbat durant la seva reunió d’inici de curs del proper dimarts 9 d’octubre al matí, a la Casa de l’Església. En aquest text posa l’accent en les dues idees expressades en el títol del document, íntimament lligades: el tresor de la fe i l’empenta per comunicar-la als altres amb esperit joiós.
El diumenge 14 d’octubre, aquesta iniciativa de l’Església universal, donarà inici en l’àmbit diocesà, amb referències a totes les misses d’aquell dia i en especial, a la que presidirà el bisbe Agustí a la Catedral de Sant Llorenç, a les 12.00h.
 
Des que Benet XVI va anunciar aquest Any de la fe,  s’ha anat reflexionant en els diversos àmbits consultius del bisbat, com ara el Consell Pastoral Diocesà, el Consell Presbiteral, etc. sobre la manera de viure diocesanament aquesta iniciativa de l’Església universal.  Fruit d’aquest diàleg i comunió, s’han plantejat algunes pistes que miraran de concretar-se progressivament com ara assumir els materials i el cartell publicat pel Centre de Pastoral Litúrgica (CPL) com a guia i imatge d’acompanyament durant tot l’Any de la fe; l’inici diocesà de diumenge 14 d’octubre de 2012 inclou alguns suggeriments litúrgics que remarquen els elements de la Paraula de Déu i de la pregària del credo; les trobades a nivell parroquial, arxiprestal, de vicaria i diocesà entre d'altres propostes.