Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(La Salle) De Betlem a Viena i fins a Nimes de la mà dels Scouts et Guides de France, a Catalunya la Llum de la Pau s’ha repartit aquest any a Girona, amb la Catedral de la ciutat com a teló de fons. L’acte central, realitzat el passat 16 de desembre, va concentrar unes 400 persones d’arreu del territori per tal de recollir la llum i repartir-la en el seu entorn. Aquest és l’objectiu d’aquesta iniciativa que cada any duen a terme els escoltes d’Àustria, els quals encenen una flama a la cova del Naixement de Jesús de Betlem, una llum que es reparteix a tot el món amb un missatge per la Pau. “Posa-hi color” ha estat l’eix transversal de la celebració d’aquest curs, en la qual hi va intervenir Francesc Pardo, bisbe de Girona, i Trini Molist i Lluís Marco, comissaris generals de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.
 
“Posa-hi color! perquè no ens agrada viure en un món on les coses hagin de ser o blanques o negres; i tampoc ens volem conformar amb una extensa gamma de grisos. Els colors ens aporten vida i alegria, ens ensenyen que les coses poden ser de moltes maneres diferents, totes igualment bones”. Aquesta ha estat la carta de presentació de l’arribada de la Llum de la Pau de Betlem d’aquest any, uns valors que s’han pogut treballar amb els materials previs i que van marcar la celebració d’acollida a Girona. L’acte central utilitzà els colors de l’arc de Sant Martí com a eix transversal, els quals anaven apareixen amb l’ajuda dels més petits. Cada color s’associava a un valor i aquest era presentat per un testimoni o experiència de vida.
 
Amb l’ajuda dels més petits, teles dels diversos colors van anar cobrint l’espai entre el públic i la tarima des d’on es dinamitzava la celebració. El mateix espai s’omplí prèviament amb la construcció d’un pilar format per castellers de totes les edats i vestits amb camises de diferents colors. La música en directe, va acompanyar en diversos moments el desenvolupament de la celebració. També ho va fer el record latent pels focs de l’Empordà i per tota la feina feta i per fer que es duu a terme per recuperar la zona.
 
La llum arribà i es situà damunt de la tarima, la qual s’anà repartint durant la celebració entre els assistents, que van compartir la flama amb llantions i fanalets que de ben segur serviran per mantenir-la encesa i continuar-la repartint. Precisament, Francesc Pardo, en les paraules que va dirigir a l’inici, va destacar la flama com a símbol de cohesió, fent referència als Jocs Olímpics i a la Flama del Canigó: “Aquesta d’avui és la flama de la llum de la pau, una llum vinguda de Betlem que ens convida a compartir-la com a i símbol de pau”. Trini Molist i Lluís Marco, comissaris generals de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, van fer el parlament final agraint a totes les persones que han fet possible que un any més es continuï tirant endavant aquest projecte d’abast internacional. Amb la venda d’espelmes es van recollir diners que es destinaran a La Marató de TV3. Finalment, es va convidar tothom a un got de brou calent.
 
Aquesta és una iniciativa nascuda dels escoltes i guies d’Àustria, els quals envien un infant a la cova del Naixement de Jesús a Betlem dies abans de Nadal i encenen una flama que reparteixen des de Viena a tot el món. A casa nostra, és l’associació Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), els que, conjuntament amb altres entitats com Joves La Salle (La Salle Catalunya), Fajmacor i CMS (Maristes), la Fundació Pere Tarrés, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i el Secretariat Interdiocesà de Joventut, organitzen aquest treball previ i l’arribada de la Llum de la Pau de Betlem al nostre país. Posteriorment, aquesta Llum es distribuirà als agrupaments, a les parròquies, a les escoles, a diverses associacions, als hospitals, a les residències de gent gran, a les presons... de cada poble i cada ciutat.