Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Vicenç Vilà i Armadans / Parròquia de Sant Vicenç de Mollet del Vallès) Aquest dimecres ens cal acomiadar com és degut a mossèn Joaquim Brustenga i Miquel, qui fou rector de Mollet del Vallès durant deu anys de 1991 fins a 2001.

Nascut el 1935, va ser ordenat sacerdot diocesà de Barcelona el 1958 i sempre va estar dedicat a la vida parroquial. El 2013 va jubilar-se després de la darrera etapa com a rector de la parròquia de Sant Ramon Nonat a Collblanc, i a Santa Maria Magdalena al barri de Roquetes de Barcelona, tot i que va mantenir l’activitat pastoral col·laborant en diverses parròquies.

Durant aquest temps va compartir els serveis parroquials amb diversos vicaris, els mossens Salvador Cristau, Miquel Àngel Pérez, Ignasi Condal, Josep Baena i Narcís Puig, deixant junt amb ells petjades inesborrables a la parròquia de Sant Vicenç de Mollet.

Fruit del seu treball incansable podem avui gaudir del nou edifici de la residència d’avis «La Immaculada», iniciant les obres a partir de 9 de maig de 1999 amb la col·locació de la primera pedra i inaugurant-se el 13 de maig de 2001 amb la presència del cardenal-arquebisbe de Barcelona Ricard Maria Carles.

A ell li devem també la construcció de l'església de Santa Rosa iniciant les obres amb la col·locació de la primera pedra el 22 de gener de 1999 festivitat de Sant Vicenç, i essent consagrada el gener de 2002.

Recordem els seus esforços en la Missió evangelitzadora celebrada el febrer de l’any 1999 amb col·laboració dels pares claretians, i gran participació de feligresos treballant amb grups. D’aquesta Missió i de la seva feina en van sorgir grups de treball per aprofundir en l’agermanament amb el poble de Cinco Pinos a Nicaragua, la pastoral de presons, i l’acolliment d’immigrants.

A nivell municipal i cultural va contribuir a la creació del Centre d’Estudis Molletans, aportant l’equip parroquial de cultura per tal d’unificar esforços amb el municipi.

Treballador incansable, va contribuir a la formació i dinamització de diferents grups col·laboradors de totes les edats, queda en el record de molts dels nostres joves la seva expressió «txicalicà!!».

Que el Senyor el recompensi per el treball portat a terme en les diferents parròquies on va exercir el seu ministeri sacerdotal i que el seu record entre els parroquians no s’esborri.

La missa exequial se celebrarà aquest dissabte a les 10,30h. al Tanatori de les Corts de Barcelona.